Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: БНТ
Кадър: БНТ

По-строги мерки за сигурност ще бъдат предприемани в Галиче след убийството на 18-годишната Андреа. Докато това се случи обаче хората в селото настояват за справедлива присъда за извършителя на престъплението.

Хората в Галиче настояват за по-строги мерки за сигурност, както и за максимална присъда на извършителя.Близки на убитата се събраха тази сутрин  площада пред кметството на селото.

Организаторите на протеста споделиха, че настояват за получаването на максимална присъда за извършителя на убийството, прилагане на по-строги мерки при излежаването на присъдите от подобен характер и
промяна в наказателния кодекс, свързана с увеличаване на присъдите за лица под 18-годишна възраст.

"За сега хората са спокойни и няма напрежение.  Жителите започват подписка за промяна на наказателния кодекс", коментира кметът на Галиче Страхил Стоянов.

В селото има засилено полицейско присъствие. В Галиче ще има патрул, който да обикаля, както и ще се постави видео наблюдение. Бащата на убитото момиче  Асан Руменов каза, че иска доживотна присъда без право на замяна. Според него законът в момента защитава убийците.

Всеки ден се чувах с дъщеря си. Детето ми искаше да се изучи, да му направя бал. Имаше приятелче и искаха по-късно да се съберат. Работя в чужбина, за да отгледам децата си и да са задоволени с нужните неща, отгледал съм ги сам. Ако нямах и друго дете няма защо да продължавам да живея. Това каза бащата на битата, изнасилена, заклана и ограбена Андреа пред Нова тв.

Днес е погребението й.

Преди година непънолетният, който е признал деянието, е пребил човек до селото, но това не е довело до видимо взимане на мерки.

Момичето се е страхувало, както и други хора в Галиче, но сигнали не са подавани, стана ясно от репортажа. В селото са се събрали много хора, които искат законът да не дава възможност хора с нечовешки постъпки да се възползват от облекчено наказание.

Като стане нещо подобно и се задават въпроси как е възможно?! Възможно е дете да убие дете - човекът не се случва автоматично като човек само затова, че е заченат от хора. Има все повече деца, които израстват без родители.

Хората с психопатно функциониране още отрано дават сигнали на какво са способни - измъчват животни, бият другарчета и т.н. Рискът от този тип поводение е много опасен в общности, които живеят в заучена безпомощност - дезорганизирани и заети със собственото си оцеляване в тези условия. Това каза в коментар на случилото се социалният антрополог Харалан Александров.