Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Главният прокурор Иван Гешев и окръжният прокурор Десислав Начков(вляво) на пресконференцията във Враца. Снимка на автора.

Срещу Аксел Олеков от Галиче вече е повдигнато работно обвинение и той е задържан за 72 часа в ареста,съобщи на пресконференция във Враца окръжния прокурор Десислав Начков. Предстои да му се повдигне окончателно обвинение по чл. 116 от НК за умишлено убийство, по който се предвижда доживотен затвор. Тъй като той е непълнолетен, обвинението вероятно ще се редуцира по друг член, предвиждащ от 5 до 15 години затвор, каза Начков.

Позовавайки се на извършеното под негов контрол разследване по случая, врачанския окръжен прокурор разказа какво точно се е случило в събота през нощта в ромската махала на врачанското с. Галиче.
Часове преди убийството 17-годишния Аксел Олеков вечерял при баба си в ромската махала на Галиче. От там видял, че прозорците в къщата на 18-годишната Андреа Руменова светят и решил да я посети. Харесвал я отдавна и се надявал, че тя няма да откаже да прави секс с него.

Когато Аксел отишъл до къщата, намерил външната врата е заключена. На двора намерил стол и като се покатерил на него, видял през прозореца, че Андреа спи на светна лампа. Аксел намерил отворен прозорец на мазето и през него проникнал в къщата. Докато се качвал към първия етаж, забелязал и взел метален прът, с който искал да сплаши спящото момиче.

Влизайки в стаята на Андреа, Аксел я събудил като й предложил да правят секс. Тя обаче се развикала и той я ударил с металния прът по главата. Момичето паднало на леглото, а неканения гост почнал до го души, докато тя спряла да се съпротивлява. Тогава той я съблякъл и я изнасилил.

Насилникът забелязал, че Андреа още дава признаци на живот и грабнал кухненски нож от съседна стая, за да я убие. Опасявал, че иначе тя ще го издаде като разкаже за случилото се. Аксел намушкал момичето няколко пъти в областта на шията. После съвсем спокойно взел мокри кърпи от масичка до леглото на Андреа и с тях избърсал окървавените си ръце и ножа.

Веднага след това убиецът преровил къщата, намерил портмоне с около 250 лв. в него и го взел. Съвсем спокойно след това Аксел тръгнал към дома си, а по пътя изхвърлил ножа, после в кладенец на двора на тяхната къща хвърлил и празното портмоне. Всичко това станало между 1.30ч. и 2 ч. през нощта в събота, според разследването.

Според показанията на Аксел, малко след като той се прибрал в дома, при него дошъл братовчед му Десислав Олеков, който останал да преспи там. Според показанията на Десислав пък, той не видял никакви кървави следи по дрехите на Аксел, нито пък той му казал какво се е случило.

На сутринта Аксел отишъл магазин в центъра на селото и със задигнатите от Андреа пари си купил маратонки, ръкавици и тонколона. От там пък отишъл до Бяла Слатина и там си купил таблет. Прибрал се после в къщата на баба си в ромската махала в Галиче, където следобед на същия ден бил намерен от органите на МВР.