Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Толсистемата да заработи от 15 януари, заръча министър-председателят Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет в сряда. Може и още от 6 януари - изненадайте ме!, обръща се той към министрите.

По приетите промени в закона крайният срок за въвеждането на новото таксуване за камионите и автобусите е 1 март.

“Само на Капитан Андреево 1300 - 1500 тира на ден минават през България за 10 лв. По празниците са стигнали 2000. И смачкват мантинелите, смачкват магистралите. И ние, вместо да имаме пари да ги ремонтираме, продължаваме да си слушаме. Когато накараш някого да си плати за дадена услуга, никога няма да е доволен”, коментира Борисов.

Поради това пускането на толсистемата било неотложно. “Няма държава, която да не го е направила това. Още повече – ние казваме, че е за някои от магистралите и основните пътища. Който иска, може да кара по страничните”, добавя Борисов.

Регионалното министерство отчита, че работата по толсистемата върви по график, а на 18 декември правителството прие тарифите на толсистемата.

От 31 декември до 16 януари 2020 г. електронна винетка ще може да се купи до 7 дни преди активирането, съобщиха от АПИ. Свиването на срока от 30 на 7 дни е заради актуализации на електронната система заради въвеждането на толсистемата.

От 31 януари 2020 г. за камионите се спира продажбата на месечни винетки.