Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Милчо Бонев е бивш служител от Специализирания отряд за борба с тероризма. Хора, които го познават от тогава, твърдят, че е бил добър командос. В първите години на създаване на силовите групировки у нас той е бил по-близък до хора от бившата ВИС. В края на 1994 г. пада обвинението на издирваните дотогава за грабежа с побой в "Дескрим" Николай Маринов-Маргина и Дмитрий Минев-Руснака.

Двамата с Младен Михалев-Маджо, Венци Стефанов и Румен Николов-Пашата създават СИК. Към тях се присъединява и Милчо Бонев. Той е съучредител и на свързаната със застрахователната компания групировка "Интергруп енд партнърс".

В последните години обаче хората, създали най-мощната силова застрахователна компания

във втората половина

на 90-те, се разделят

Запознати дори твърдят, че между някои от тях прехвърчат искрици на нескрита вражда. В момента от едната страна са Николай Маринов и Дмитрий Минев, а от другата-Младен Михалев, Милчо Бонев и Венци Стефанов.

След убийството на Поли Пантев на о-в Аруба през 2001 г. всички взривове срещу приближените му до края на годината бяха свързвани от оперативните служби с Бай Миле. Точно тези бомбени експлозии и опити за покушения, включително и това срещу Георги Пехливанов, станаха според анализатори от НСБОП причина и за атентата срещу самия Милчо Бонев на 1 септември 2001 г. Тогава само късмет, свързан с малко забавяне, спаси от смърт бившата барета. Бомбата беше взривена дистанционно пред дома на Бай Миле на ул. "Тодор Стоянов" в софийския кв. Изток в момент, когато бизнесменът се прибираше.

Ударната вълна засегна

двама от гардовете му

Адската машина бе с 800-грамов тротилов еквивалент и натъпкана с десетки парчета желязо.

Те раниха 30-годишния гард на Бонев Васил Костов. Той бе с разкъсвания на черния и белите дробове, коремната кухина, гърдите, но оцеля след продължително лечение. 6 години по-възрастният гард Николай Йорданов бе ранен по-леко.

Ден след този атентат Бай Миле напусна с кола България през ГКПП Калотина и остана задълго в Сърбия. Държавата убежище не е случайно подбрана. Източници от подземния свят, но и от МВР твърдят, че Бонев има изключителни контакти със сръбската мафия, а най-смелите публикации у нас и в белградския печат твърдят, че той снабдявал с хероин сръбската мафия, и по-конкретно Земунския клан.

Тези твърдения са леко пресилени, но връзките на Бай Миле с мафията в южната ни съседка са факт, станал известен дори и чрез футболните трансфери, които той осигуряваше от Сърбия. Източници от НСБОП твърдят, че точно заради тези контакти Милчо Бонев е бил човекът, потърсен от сръбската мафия в Холандия, за

да извади от Софийския затвор

арестувания у нас наркобос

Сретен Йосич. Още докато Сретен бе в затвора, масово се разпространяваха слухове, че се раздават пари на всеки, който помогне за свободата му. Едвин Сугарев дори открито обяви, че пари са прибрали и хора, близки на главния прокурор.

След като сърбинът симулира заболяване седмици след ареста, той бе преместен тайно от затвора в Транспортна болница. Там го охраняваха командоси от отряда за борба с тероризма. "Даваха хиляди левове само да им посочиш - ето този човек работи в Транспортна полиция", твърдят днес оперативни работници от НСБОП.

Спецслужбите ни отдавна разполагат с богата оперативна информация, че на Бай Миле са дадени 3 млн. щатски долара срещу освобождаването на мафиота, търсен за 22 убийства. Неофициални източници от МВР твърдят днес, че парите са били взети, а работата е останала недовършена.

Има и още една версия за убийството на Бонев, свързана с петрол. Запознати в този бизнес твърдят, че Бай Миле е застрелян заради контрабанден внос на горива в страната. По същата причина в асансьор бил взривен преди време и приятелят му Стоил Славов