Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първият митинг, организиран само от СДС. Имах честта да съм негов водещ.

Ваня Костова, както ми каза, искаше да пее, за да почете паметта на Петя Дубарова (починала на 4 декември 1979). Изслушах я, но тази хубавелка (Ваня Костова) не беше в предварителния списък на говорещите на митинга, пък отгоре на това искаше да пее. Какви ли не хора се натискаха да им дам думата. Момичето ми беше познато отнякъде, но не бях сигурен откъде. Едно е да си го видял на екрана, друго зимно облечено и то на митинг. Запитах някого от нашите на трибуната - това момиче много настоява да пее, познато ли ти е, може ли да пее? Обадиха се неколцина - може, може...

Като запя, изтръпнах. Прелестен глас! Сребърно кънти над стихналото множество.

Браво дето й дадох думата, си рекох.

(Записът не предава добре нейното звучене!)

Митингът прие резолюция за премахване на член първи от конституцията. Резолюцията щеше да бъде връчена в Народното събрание на 14 декември от Желев, Тренчев и Събев.

Приканихме от трибуната присъстващите да бъдат на 14 от 17 часа при Народното събрание в знак на подкрепа на нашите трима представители. Това беше поводът за Живата верига на 14 декември и развилите се вечерта събития, довели до оставката на Петър Младенов в началото на август.

*Коментарът е от фейсбук