Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ОТПУСКАР: Николай Вучев се прибира вкъщи след кратка тренировка на игрището.
ОТПУСКАР: Николай Вучев се прибира вкъщи след кратка тренировка на игрището.

 

 

Месец след скандала с изнесените разговори между Бойко Борисов и Ваньо Танов, главният герой на СРС-тата Николай Вучев-Вучката се върна на терена. В четвъртък по обед десетина футболисти, които са и партньори на премиера на зеления терен, разгряват на голямото игрище на "Спортна София" в Борисовата градина.
Сред тях се откроява фигурата на Вучката, който е в полагаемия си годишен отпуск. Преди началото на мача митничарят е във видимо добро настроение. Раздава усмивки и пуска шегички на другите футболисти. Точно по това време министър-председателят, който обикновено не изневерява на мача по обед, има други ангажименти. Приема оставката на шефа на ДАНС Цветлин Йовчев.
След загрявката учудващо Николай Вучев не започва мача. Оттегля се от терена със свой приятел. Двамата се качват в БМВ-то на митничаря и си тръгват.

Д-р Кръстю Додев: Аз му дадох ТЕЛК, разпитва ме следовател

ДОЗНАТЕЛ от полицията е разпитвал комисията в I градска болница, която е издала ТЕЛК на митничаря Николай Вучев-Вучката.
Ченгето е пратено при д-р Додев заради сигнал на Ваньо Танов до прокуратурата, в който пише, че има несъответствия в книжата по ТЕЛК и се иска проверка за законосъобразността на решенията.
"Не знам защо от Митниците обжалваха. Съмненията били, че митничарите не са се явявали, но специално Николай Вучев е присъствал чинно и на двете заседания. Дори идва дознател от полицията по указания на прокуратурата да прави проверка на случая. Не му е определяна група инвалидност, защото не може да събере 50 процента, но попада в защита на закона" - разказва д-р Додев.
Историята започва в края на 2009 година. Тогава ръководството на Агенция "Митници" предвижда съкращаване на персонала, в който попада и Вучката. Той обжалва и показва епикризата си и решението на ТЕЛК. Повечето от колегите му, които са нарочени за гонене, правят същото. Инспекцията по труда не разрешава да бъдат махнати от Митниците. Ваньо Танов решава да потърси за помощ прокуратурата и така ченгето се озовава при доктора, който е председател на ТЕЛК комисията по казуса "Николай Вучев".
Освен че страда от исхемична болест на сърцето, Николай Вучев-Вучката е преживял и миокарден инфаркт през 2007-а. Това става ясно от експертно решение на ТЕЛК. Точно заради този документ партньорът на премиера на футболния терен не е съкратен от Агенция "Митници" в началото на миналата година и е пратен на по-лека работа на Аерогарата. Лекарската комисия от I градска болница в София начело с д-р Додев установява още, че Вучката страда от артериална хипертония 3-та степен. Въпреки това Николай Вучев рита футбол в четвъртък по обед, когато играе и Бойко Борисов.
"Какво прави човекът в свободното време, си е негова работа. Това с кого рита футбол не ми влиза в работата. Ако иска и с еврокомисари, и с президента ще рита футбол, ако иска и на Еверест може да се качи. Лекуващият му лекар може да каже дали е в състояние да го прави. Спортът не е забранен. След инфаркт рехабилитацията започва още на втория ден с дозирано натоварване. Това, че има инфаркт и хипертония, не означава, че ще лежи вкъщи. Аз също имам хипертония, но още карам ски с приятели. Още през 2007 година е представил епикриза от болница "Св. Анна" за преживян миокарден инфаркт и е отправил запитване дали е защитен от уволнение. Отговорили сме му, че е. Такава е наредбата от 1987 година и диагнозата му е в списъка с болести, за които се предвижда защита от уволнение по преценка на Инспекцията по труда. В началото на 2010-а дойде запитване от митническото управление. И на тях отговорихме същото" - разказва д-р Додев.

 

СБЛЪСЪК: Бойко Борисов и Вучката често влизат в сблъсък на футболния терен преди скандала със СРС-тата.
СБЛЪСЪК: Бойко Борисов и Вучката често влизат в сблъсък на футболния терен преди скандала със СРС-тата.
Д-р Кръстю Додев
Д-р Кръстю Додев
АКТИВНОСТ: Спортът не е забранен за заболяването на Вучката.
АКТИВНОСТ: Спортът не е забранен за заболяването на Вучката.