Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев Снимка: Юлиан Савчев
Иван Гешев Снимка: Юлиан Савчев

Намекна, че ще се жени

В прокуратурата има политически ангажирани лица, каза кандидатът за главен прокурор Иван Гешев в отговор на въпрос на Сотир Цацаров. Във ВСС продължава изслушването му с отговор на въпроси на кадровиците. Близо три часа той отговаря на неправителствени и съслови организации.

Сотир Цацаров го попита може ли да назове следователя, който не е посочен поименно в един разпространен запис. Този запис е свързан с делото срещу групата, известна като "Недосагаемите", и бе пуснат от сайта "Биволъ".

"Присъствааха четирима прокурори и един следовател - Бойко Атанасов", уточни Гешев. Атанасов е известен като вечния кандидат за постове в съдебната система. "БОЕЦ" искаха да то номинират за главен прокурор, макар и да нямат това право.

Гешев описа и няколко сюжетни линии на компроматната атака, които са се случили през последните дни.

Първо от сдружението "БОЕЦ" депозирали запитване със смешни твърдения пред ВСС. Тези твърдения били свързани именно с делото "Недосегаемите". На тях Гешев отговори писменно.

След това вчера в четири без нещо излязъл един фалшификат в сайт, за който се твърдяло, че е свързан с Цветан Василев. Думите му бяха по повод на фалшивото твърдение, че имал 4 млн. франка в Швейцария и Монако.

Паралелно с това се развили още няколко сюжета. Преди няколко дни имало коментар как ще излезе запис във фейсбук. Тъй като той самият нямал фейсбук и помолил жена си да провери. После се появили записи в "Биволъ". " Възможно е да са отделни факти и аз да имам проблеми с параноята или да е обща стретегия или хибридна война", каза той.

При отговор на друг въпрос пък намекна, че може и да се ожени.

Време е да се реванширам, че досега не можах да сключа граждански брак с нея и за това, което й причиних, каза той. Думите му бяха по повод на въпроси на членове на ВСС, но не за семейните му отношения, а за делото Иванчева и Александър Ваклин. Те го питаха дали жената, с която живее има отношения с основния свидетел по делото срещу Десислава Иванчева - Ваклин.

В кръга на шегата се надявам да има отношения само с мен, каза той. Гешев посочи, че по повод на тези твърдения е бил проверяван. Двамата с Ваклин се запознали наскоро и то в кабинета на главния прокурор, където имало още един зам.главен прокурор.