Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Скопие трябва да бъде поканено за преговори за влизане в ЕС преди Белград и това е патриотизъм

Разбира се, че комиксовата история, която си измислиха в Скопие, е повече от смешна. Но въпреки това България трябва да престане да се репчи на режима в Скопие и да направи всичко по силите си република Северна Македония и Албания тутакси да влязат в ЕС.

Много е важно това

да се случи преди

приемането на Сърбия

и така да се осъществи мирно българският национален идеал от XIX век.

Защото ветото на Франция обслужва Белград и Москва и неговата цел е да се помогне на Сърбия и на Южна Сърбия, както е по-точното наименование на Република Северна Македония, като аванпост на руските интереси на Балканите. Оставката на правителството на Зоран Заев е част от замисъла да се провали европейската перспектива на Скопие. Стойките, които вдигаме на тази смесена българо-северномакедонска комисия, са безсмислени и комични.

Тито победи, както

обичам да казвам.

Хората в Скопие може

и да са били някога

българи, но днес те

са посърбени - културно,

езиково, военно и всякак Единственият ни шанс е да влязат в ЕС и така ние, българите, да навлезем мирно отново в тази територия и някак си да я разделим с албанците. Защото другото означава опасно разширяване на Сърбия и завръщане в дневния ред на 90-те или даже в XIX век. На Париж не му прави чест да използва механизмите на ЕС, за да обслужва имперските интереси на Белград и Москва, но това вече се случи с отлагането за април на посочването на дата за преговори.

За нашите братя от Вардар, които десетилетия са били подложени на брутална сърбизация, приемането в ЕС преди Белград е шанс за освобождение от сръбската окупация.

Ако хората от

Повардарието са ни братя,

сърбите са ни най-малкото

основен съперник

(да не кажа враг)

през последните 150 години

Оттам са идвали само подлости, като почнеш от Димитър Общи, минеш през войната против Съединението, Югославия, Миле Китич и днешните интриги през Макрон.

Може би е време нещата да се нарекат с истинските им имена. Македонците са древно гръцко племе, живяло в района на Пловдив и стигнало до Египет и Хималаите. Тези от Скопие са посърбени българи, като използваха името македонци, за да им промият мозъците, вече доста успешно. Няма нито македонски песни, нито македонска ракия. Първото са

далматински мелодии,

нагласени по времето

на Югославия като

някакъв квазифолклор

Няма никакви девойчета и милепопйордановци. В тях няма никакво неравноделие - никакви 5/8 или 7/8. Някакви италиански хармонии. Автентично е само пайдушкото хоро. И ракията им е обикновена гроздова.

Затова да се дървим сега за историята, пеейки за охридските извори, не е патриотично. . Изобщо да се употребява изразът “македонски” за каквото и да е било граничи с национално предателство

Ако наистина обичаме татковината си, трябва да направим всичко възможно Скопие да бъде прието незабавно и безусловно в ЕС. Другото не е любов към България, а към Югославия и Съветския съюз.