Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стоян Колев. Снимка:Дарик
Стоян Колев. Снимка:Дарик

Бившият общински съветник, бивш кандидат-кмет и бизнесмен от Айтос Стоян Колев заяви пред медии в Бургас днес, че е бил изнудван от арестувания на 14 октомври Николай Мечков. Това е станало преди две години, когато чрез заплахи, натиск и физическо насилие Мечков принудил Колев да прехвърли акциите си от хлебозавод на  негов гард. Колев направи изявлението в кулоарите на съда, където днес срещу него бе произнесена присъда за укриване на данъци. Бургаският окръжен съд го призна за виновен за неплащането на данъчни задължения в размер на 346 000 лв. Според обвинението Колев е подал неистински данъчни декларации, в които е посочил, че няма неплатени данъци, а като собственик на хлебозавод не е обявил фалит, след като е изпаднал в неплатежоспособност.

Бившият общинар от Айтос получи условна присъда от 2 г. и 8 м. с 5 г. изпитателен срок. В съдебната зала подсъдимият заяви, че е станал жертва на брутално престъпление, за което е подал сигнал до ГДБОП и тези, които са извършили това престъпление, вече са задържани.

Междувременно на брифинг днес разследващи от ГДБОП и Специализираната прокуратура съобщиха, че бандата на Николай Мечков е пребивала собственици на хотели и магазини, за да сключват договори за охрана с фирми на техни подставени лица. И че тормозили конкуренти, за да се откажат от бизнеса си.