Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На вниманието на приятели, който и досега си вярват, че Грета и другите "зелени" са десни. Щом има преразпределение на бюджет и вземане от хората, няма как да е дясно.

И цялата тази истерия и паники са именно заради това, да вземат парите на хората, докато са уплашени и в стрес.

Гледах по СиЕнЕн реклама на Грета и стачките. Имам понятие колко струват - стотици хиляди долари. Някой плаща и вие знаете кой - финансовите спекуланти, които разчита на нов скок в цените на емисионните квоти. И всичко се плаща от данъкоплатеца и консуматорите.

И вместо да се занимаваме с практичната екология - тази в която отделния човек се бори да промени средата около себе си, ние се борим като марксистите за "мир во всем мире", "за климатични политики в целия свят", включително да променим Китай и Индия - което предизвиква смях там. И докато всички отричат въглищата - Япония развива нови технологии. Пък нека пазарът реши.

А Европа си мисли, че някого лидира, докато изостава катастрофално от Азия и САЩ. Вместо изоставането и да бъде начело на дневния и ред, тя се занимава с изкуствени решения на изкуствени въпроси.

Да не ядем месо, да не раждаме деца, да не пътуваме със самолет, утре ще кажат че като издишваме замърсяваме с въглероден двуокис. А природата действително има нужда от нашата помощ, да засадим дървета, да се грижим за гората, за зелените площи, да не замърсяваме. Но всичко това не е поредната лява идеология, а въпрос на ценности и морал, които се възпитават, а не индоктринират.

Слава богу, че българинът е по природа скептик и си пази парата в джоба от "омайници". Само 10 процента от българите се връзват на новия екомарксизъм. За сега.

*Oт фейсбук