Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мерцедес-ът на компанията от град Крън е смачкан до неузнаваемост след челния удар с Ауди-то.
Мерцедес-ът на компанията от град Крън е смачкан до неузнаваемост след челния удар с Ауди-то.

Ден по-рано до село Богомилово загина жена на 74 години

Кървав Петковден почерни днес малкото казанлъшко градче Крън - при зверска катастрофа в ранните часове на 14 октомври загинаха 6 мъже. Сред тях петима на възраст между 18 и 30 години са от Крън - приятели и съседи, които живеели на една улица в циганската махала на градчето и често можело да бъдат забелязани в една компания. Двама от мъртвите са братя.

Шестата жертва е габровец - Л.У. на 42 години, с настоящ адрес в София. Той е пътувал сам в автомобила си от Казанлък на север към Габрово.

Трагедията стана на пътя Казанлък - Габрово към 1,10 часа в понеделник недалеч от кръстовището за Крън и село Хаджидимитрово. На това място пътят е почти прав, а ограничението на скоростта заради кръстовището е 50 километра в час. Въпреки това по неизяснени все още причини лекият автомобил Мерцедес със старозагорска регистрация, който пътувал към Казанлък, напуска своето платно наляво, навлиза в насрещното и се удря челно в пътуващ там габровски лек автомобил Ауди. Ударът бил толкова свиреп, че всички пътници в двете коли умират намясто.

Назначената по случая техническа експертиза тепърва ще установява с каква точно скорост са се движели двата автомобила, но мигновената смърт на хората и нанесените щети по колите показват, че тя вероятно е била доста над допустимата от ограничението. Очевидци казаха, че телата на загиналите били разпокъсани в автомобилите, а седалка на мерцедеса се забила във волана.

В него се возели 5 младежи от Крън. Веднага след инцидента се заговори, че те се връщали от годеж, но това не беше потвърдено. Зад волана бил 18-годишният Юлиян А., който има шофьорска книжка от месец март т.г. Колата му била подарък от родителите. Самият Юлиян се бил върнал неотдавна от гурбет в Италия, където брал грозде. Взетата кръвна проба ще покаже дали момчето е употребило алкохол или наркотици, преди да подкара бързата кола. Негов приятел, дошъл вчера на мястото на катастрофата, се кълнеше, че Юлиян не пиел алкохол. Проба е взета и на шофьора от Габрово.

Най-възрастен сред загиналите крънчани е друг Юлиян - мъжът е на 30 години. Той имал дете, но били разделени с жена си. Баща му Атанас Щерев сподели, че синът му излязал вечерта в неделя, като дори останил запалена лампата в стаята си на втория етаж в къщата им. Родителят бил нощна смяна и няма представа накъде е поел Юлиян във фаталната вечер.

Останалите 3 жертви - Георги Х., на 19 години, и братята Валентин С., на 20 години, и Илия И., на 18 години, са ергени. Фамилиите на двамата са различни, тъй като имали една майка, но различни бащи, обясниха от прокуратурата.

В Крън вчера жалеха жертвите, но и се надяваха трагедията да бъде за урок на всички, които не спазват никакви правила, щом седнат зад волана. Там все още не бяха решили дали да обявят траур в кметството си заради 5-те жертви.

От ОДМВР в Стара Загора вчера обявиха, че с 6-те жертви от понеделник сутрин загиналите по пътищата на областта от началото на годината досега вече са 32. Те са с 6 души повече в сравнение със същия период на миналага година. Миналия петък в прохода Хаинбоаз, на територията на област Стара Загора, при друга тежка катастрофа загинаха 4 души от сливенското градче Шивачево - баба, дядо и двете им внучета, които нямаха никаква вина за трагедията.

Сред 32-те жертви от началото на годината в областта е и жена на 74 години, която почина в неделя около 16,55 часа в района на село Богомилово, недалеч от Стара Загора. Тя се возела на предната седалка в лек автомобил "Хонда", управляван от жена на 48 години. Водачката не спряла на знак "Стоп", навлязла в кръстовище и била блъсната от двежещ се по пътя с предимство лек автомобил "Мерцедес". При удара хондата се завърта на платното за движение и получава втори удар - този път от лек автомобил "Хонда джаз", който също бил на пътя с предимство. Виновната за произшествието шофьорка е с политравма и опасност за живота в старозагорската Университетска болница. Проверка с дрегер намясто показала, че тя не е употребила алкохол.

В болницата е и шофьорът на колата "Хонда джаз", който е на 59 години. Той е със счупен десен глезен, но няма опасност за живота му.

Наложило се да режат смачканата кола, за да извадят от нея разкъсаните тела на младежите от Крън.
Наложило се да режат смачканата кола, за да извадят от нея разкъсаните тела на младежите от Крън.
Заради зверската катастрофа край град Крън пътят Казанлък - Габрово остана затворен за няколко часа рано сутринта в понеделник.
Заради зверската катастрофа край град Крън пътят Казанлък - Габрово остана затворен за няколко часа рано сутринта в понеделник.