Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десет души са задържани при операция на ГДБОП и Специализраната прокуратура в Бургас, която разследва престъпна група за изнудвания, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

По информация на "24 часа" сред арестуваните са знаковите фигури от местния ъндърграунд  Николай Мечков и Петър Биберов-Кюфтето.

До момента са извършени 40 претърсвания на недвижими имоти, автомобили, както и лични обиски. Предстои да се определи колко от задържаните ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и на кои ще бъдат поискани мерки за неотклонение, уточниха от прокуратурата.

Продължават разпитите на свидетели, сред които и пострадали от престъпната дейност на групата за изнудвания, в това число чрез заплахи и физическо насилие.

Това е поредната акция, при която в полезрението на МВР и прокуратурата попадат Мечков и Биберов. През лятото на 2016 г. те отново бяха арестувани при мащабна  операция в Бургас заедно с още 13 души.

Ден след показната акция Мечков и Бибероб бяха обвинени като тартори на  организирана престъпна група за рекет, палежи и дрога, действала по морето. Бандата се занимавала и с мъчения за разчистване на бизнестеритории и трафик на хора.