Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдия Калин Калпакчиев
Съдия Калин Калпакчиев

Уважаеми г-н Калпакчиев,

Използвам една малко нестандартна форма да ви поканя да дадете интервю за в. “24 часа”, тъй като общественото напрежение около предсрочното условно освобождаване на Джок Полфрийман вече е доста голямо и смятам, че едно интервю от председателя на съдебния състав, което да даде малко повече аргументи в полза на своето решение, може да успокои напрежението и да изясни нещата.

Знам, че в българския закон е някак си вменено съдиите да се държат с професионално високомерие. Те обявяват мотивите по дадено решение седмици след самото решение. Присъдите не се коментират. Но разчитам, че вие сте порядъчен човек и разбирате, че мълчанието по тази тема е вредно за всички.

Колежката Ана Михова още от четвъртък прави многократни опити да влезе в контакт с вас, вчера вие любезно отложихте интервюто с думите: “Личното ожесточение спрямо нас прави средата невъзприемчива към всеки опит за спокоен и разумен разговор”. Но въпреки това, г-н Калпакчиев, моля, дайте интервю пред “24 часа”. Няма да съжалявате! Защото усещам как дебатът около това решение се прехвърля в пагубната плоскост - нашите съдии срещу вашия прокурор. Аз може би съм наивник, но винаги съм вярвал в честното правосъдие и смятам, че не бива да има наши или ваши съдии. Това е важно за обществото ни и за бъдещето на децата ни.

Борислав Зюмбюлев,

главен редактор