Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доктор предполага, че е възможно чудовището Йети да е отговорно за смъртта на 9-има руски скиори при прословут инцидент от 1959 година, твърди руски вестник.

Преди 60 години всички от групата са открити мъртви и с необясними наранявания по телата. Те се били впуснали в експедиция през прохода Дятлов в Уралските планини.

Някои от жертвите са били със счупен череп и наранявания на гръдния кош, а езикът и очите на 21-годишната Людмила Дубинина и на 38-годишния Семен Золотарев липсват, пише "Дейли мейл".

Други от групата са загинали от хипотермия, след като нещо посред нощ ги е накарало да избягат от палатките си само по бельо и чорапи.

Руският вестник твърди, че водещ лекар е казал, че раните на двама от загиналите изглеждат като нанесени от някакво "огромно същество". Това кара изданието „Комсомолская правда“ да пита дали е възможно инцидентът да е дело на Йети.

Името на лекаря не е посочено, но в доклада той твърди, че счупването на ребрата на Людмила и Семен е следствие на "стискане на гърдите им от някакво огромно същество".

"Страхувайки се да не му се подиграват, докторът поиска да запазим в тайна самоличността му", съобщава вестникът по повод разследването на зловещия случай.

Единственото много голямо животно, което може да се срещне в региона, е кафява мечка, но тъй като инцидентът е станал през февруари, се смята, че тогава представителите на вида спят "зимен сън".

Известно е, че скиорите са били заинтригувани от съществуването на Йети или снежни човеци.

В дневника на член на групата е открита записка: "Напоследък се води оживена дискусия в научните среди за съществуването на Йети. По последни данни създанието обитава Северен Урал близо до планината Отортен".

Теориите за инцидента с групата скиори от 1959 г. са безбройни - от природно бедствие като лавина, непосилни ветрове и извънземни до секретна съветска ракетна или оръжейна система. 

Има спекулации и че измежду загиналите имало един или двама, свързани с КГБ, и са били на мисия, за да се срещнат с агенти от САЩ.

Съществуват твърдения, че Йети е забелязвано в Русия, най-вече в Урал и Сибир.

Смята се, че през 2016 година чудовището е засечено да пресича път близо до връх Болшой Иремел в района на Башкортостан.

Същата година лидерът на местния селски съвет в Куляба, Сибир, бил зверски уплашен от близката си среща с предполагаемото Йети. Скоро след това бяха открити следи на предполагаемия звяр.

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay