Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Твърде много млади жени бяха изнасилвани и брутално убивани в последните години и твърде много техни насилници отърваха доживотните присъди.

Всичко това с любезната подкрепа на българския парламент, който упорито не желае да промени съответния текст в наказателния закон. Вратичка, която дава обидна привилегия на жестоки психопати за сметка на почернените близки на жертвите.

Тази година протестите в Сливен са за 7-годишната Кристин, умъртвена от младия рецидивист Мартин. Той направи пълни самопризнания, с което законът задължава съда да намали присъдата му с една трета.

Това в България означава, че дори и да бъде осъден на 30 години, вместо доживот, психопатът ще излезе на свобода след 20, за да намери навън следващата си жертва.

Миналата година протестите и подписките бяха след убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова. И психопата, с когото тя се сблъска по време на крос, отърва тежката присъда.

За тези 12 месеца оттогава депутатите не направиха нищо в защита на близките на жертвите, но приеха десетки други калпави закони, които постоянно поправят.

Преди Кристин и Виктория имаше и други протести. И рецидивистът със 7 присъди, който умъртви жестоко красивата студентка Вероника от Велико Търново се възползва от депутатското нехайство. А преди него и този, който отвлече и уби малката Мирослава от Перник.

Интересно дали след дългата лятна ваканция депутатите ще се вземат в ръце, за да прекратят задушаващата несправедливост, или ще се наложи и този проблем да се решава с протести?

В рубриката "Завещание на седмицата"  гледайте Слави Ангелов: