Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Чавдар Георгиев с адвокатката си Йорданка Бекирска в съда
Чавдар Георгиев с адвокатката си Йорданка Бекирска в съда

Чавдар Георгиев и Моника Хегхолмен се изправиха един срещу друг в съда

Година и половина продължава битката на българина Чавдар Георгиев двете му невръстни деца да не заминават в Норвегия при майка им, разследвана за злоупотреби с 2,5 млн. евро.

Във вторник в 13,30 ч за пореден път той се изправи срещу бившата си партньорка Моника Хегхолмен. Тя бе пристигнала специално за делото в Софийския апелативен съд. Моника вече веднъж е изгубила правото децата да живеят при нея с решение на Софийския градски съд от април т. г.

По същото време пред Съдебната палата в София, във Варна, Шумен и Кърджали имаше протести в подкрепа на бащата.

Докато в Софийския апелативен съд вървеше дело, граждани протестираха пред Съдебната палата в подкрепа на бащата. Те поставиха на стълбите кукла.
Докато в Софийския апелативен съд вървеше дело, граждани протестираха пред Съдебната палата в подкрепа на бащата. Те поставиха на стълбите кукла.
Делото се гледа при закрити врата.

Магистратите отложиха процеса за 17 септември, защото поискаха повече информация за обвинението на майката. В родината си тя е разследвана като лидер на престъпна група, извършила злоупотреби в размер на 2,5 млн. евро. Била е 7 месеца в изолатор, като на 5 декември норвежкият съд трябва да обяви присъда. Моника може да получи между 3 и 5 г. затвор.

На следващото заседание у нас ще бъде представена и медицинска експертиза на по-голямото дете - Петър, което е със специални потребности.

Чавдар и Моника, която е счетоводител, живели заедно близо 12 г. Когато се разделили, те се договорили да поделят грижите за децата им Петър и Георгина поравно. Преди година и половина обаче жената била арестувана. В началото на 2018 г. Чавдар се завърнал в България с децата, които са български граждани. Според него, ако те заминат за Норвегия, може да попаднат в приемни семейства, в случай че майка им влезе в затвора.