Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Михаил Константинов СНИМКА: Архив
Михаил Константинов СНИМКА: Архив

"Информационно обслужване" няма отношение към пробитата система на НАП. Базата данни, за които ние отговаряме, не е пипната. Това увери в ефира на "Тази сутрин" по Би Tи Ви проф. Михаил Константинов, който е в борда на директорите на фирмата.

Константинов обясни, че е проникнато в един от сървърите, където е имало работни файлове на служители. Това не е архив, не са работни действащи файлове на НАП, а са разпокъсани файлове, които носят имената на служителите на НАП.

"Аз вярвам, че е заловеното момче го е направило. Когато човек стане надменен и мисли, че всичко знае, се издънва. Хора от този тип го правят, за да се доказват колко са велики и гениални", каза още Константинов. По думите му са иззети компютърни конфигурации, които имат безспорни доказателства.

Тривиално е да ви кажа, че всяка система може да се пробие, но тази е пробита левашки. Това показва, че често системите са слабо защитени, но това не е само в България. Съвсем наскоро беше проникнато в ЦРУ. Няма системен подход към защитите в България. Ако не си направим сега организационни изводи, е жалко, завърши професорът.