Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спортът и успехите са временни, Личността е за цял живот!

Прекрасно интервю по Нова с Eli Bineva и Слави Бинев!

Ще си позволя един съвет: Стига вече с клишето, че спортът е отнел нещо на спортисти от ранга на Ели- световни, европейски и Олимпийски шампиони! Да, имало е такива времена, те са далечно минало, но дори те повече са дали, отколкото са отнели на спортистите!

Когато реших да се посветя на спорта след спортната си кариера, една от целите ми беше да докажа, че гимнастичките могат да станат шампиони и едновременно с това да са щастливи! Разбира се, че успях!

Всичките ми момичета, които последните 10 години ставаха световни, европейски шампионки, олимпийски медалистки бяха щастливи и напълно осъзнаваха, силата си и радостта и гордостта, която носят на обществото! Това не е означавало, че е липсвала дисциплина и саможертва! Напротив! Но те също са били осъзнати с цялата им необходимост. Момичетата стават едновременно шампиони и личности! Разбира се, имало е и такива, които трудно са приемали силата на съотборничката си, нейните успехи и победи, показвали са слабост и трудно са приемали Истината, че другите са по-заслужили и по-добри във важен момент и са напускали недостойно залата на националния отбор.

Всъщност, аз приемам това като нещо толкова човешко и нормално, но за големия спортист това е недопустимо. Но тези гимнастички са били твърде, твърде малко, събират се на пръстите на едната ми ръка, сравнение с многото останали, постигнали големите си успехи и останали Човеци!

Да, моите момичета са и големи личности, защото спортът МНОГО УЧИ, МНОГО ДАВА И СЪЗДАВА! Но не всеки има интелекта и силата да го осъществи! Въпрос на друга тема.

За Ели написах - тя е в друга Графа! Там всички са Личности и са такива цял живот!

Спортът и успехите са временни, Личността е за цял живот! 

*От фейсбук!