Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Командоса Ангел Желязков
Командоса Ангел Желязков

Техническа експертиза на телефоните на командоса Ангел Желязков и убития от него полицай Добромир Лазаров назначи пловдивският военен съд.

Специалистите трябва да проверят дали в апаратите има SMS-и между извършителя и жертвата и какво е съдържанието им. Желязков твърди, че е получавал заплашителни съобщения от служителя на реда. Конфликтът между тях бил заради красивата дознателка от карловската полиция Люба Алексова, която и двамата ухажвали. На 20 май м.г. вечерта тя била в пловдивско заведение с Лазаров.

В същото време Желязков й позвънил и поискал от нея да го закара до дома му, тъй като е пил. Люба тръгнала, а полицаят се ядосал. Причакал ги до блока на командоса в кв. "Кючук Париж" и когато паркирали, се появил.

При избухналия скандал командосът извадил нож и пробол 4 пъти съперника си. 44-годишният полицай успял да извърви само двайсетина метра и се строполил. Желязков се опитал да спре с ръце кръвта му, която бликнала като гейзер. Малко след пристигането на линейката намушканият издъхнал.

По настояване на защитника на командоса адвокат Красимир Елдъров ще бъде изготвена съдебно-медицинска и стоматологична експертиза заради показанията на военния, че полицаят го е нападнал пръв с кроше в лицето и му засегнал зъб. Впоследствие се получило загнояване и се наложило да го извадят. Зъболекари ще дадат заключение дали има причинно-следствена връзка между юмрука и възпалението на зъба. Според защитата на командоса обвинението трябва да бъде преквалифицирано от умишлено убийство в превишаване на пределите на неизбежна отбрана.