Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Незабравка Кирова
СНИМКИ: Незабравка Кирова

Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство по повод инцидента с момчето, което изчезна във водите на река Дунав снощи, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Миналата вечер към 20 часа 16-годишният Боян Маринов се е удавил край лодкостоянката „Чаир махала“ в Силистра. Момчето е ученик в Професионалната гимназия по лека промишленост „Пенчо Славейков“ в Силистра.

На реката отива със свой приятел и две момичета. Искал да им покаже плувните си умения. Ден по-рано дори заснел клип как скача в реката и го показал на майка си Маринка Илиева. Преди да го повлекат подводните течения, успял да направи няколко скока в Дунав. Последният бил фатален. На помощ на приятеля си се притекъл 23-годишен младеж от компанията на ученика. Той скочил да помогне на Боян, но като не успял, се върнал на брега. Пред очите на приятелите си 16-годишният ученик изчезнал.

Веднага бил подаден сигнал на телефон 112. Сигнализирали приятелите на момчето и свидетели от близкото заведение, които чули виковете им.

На мястото на инцидента веднага пристигат линейка, автомобили на полицията и на пожарната, но следи от детето липсвали. Катерът на Гранична полиция обикалял реката с надеждата, че тялото може би ще изплува някъде, а граничари с термовизионни камери проверявали водите.

Майката и сестрата на момчето, както и близки роднини, приятели и съученици също пристигат на брега на Дунав. Силистренци коментират, че винаги по Черешови води, Дунав взима своя дан.

Уведомени за инцидента са българските и румънските гранични власти. Само преди двадесетина дни на същото място майка скочи в самоубийствено решение с двете си деца, едно от които успя да се спаси.

Майката на Боян Маринка Илиева
Майката на Боян Маринка Илиева