Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Двама американски парашутисти и канадец, които са участвали в нощни скокове в района на пловдивското село Чешнегирово, са пострадали при приземяване, друг канадец е загинал, научи "24 часа" от свои източници. Ранените са били закарани в университетската болница "Св. Георги". Единият е вече изписан, другите остават за лечение. По неофициална информация са с фрактури на крайниците. Американски парашутист е в клиниката по анестезиология и активно лечение на УМБАЛ "Св. Георги".

Както вече съобщи "24 часа" при учението Swift Response 2019, което се провежда в момента в Чешнигирово и се ръководи от Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа, снощи е загинал канадски командос. Неговият парашут не се е отворил.

Полковник Виолина Вълева от международния пресцентър на учението потвърди информацията за една жертва и трима ранени при нощните скокове. Тя уточно, че учението у нас е от 17 до 24 юни.  Два дни е в Чешнегирово и 2 дни - на полигона в Ново село. Освен в България учението се провежда паралелно в Хърватска и Румъния. В учението на наша територия участват около 500 чужди военнослужещи и много самолети.

Парашутистите, които участват в учението, са дислотирани на затвореното през 2002 година военно летище в Чешнегирово.