Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

31-годишният шведски гражданин Вежди Иляз е задържан за смъртта на глухонемия велосипедист, който загина при катастрофа на пътя за Гърция. Окървавеният труп на 37-годишният Месут Мустафа беше открит в събота сутрин, захвърлен в крайпътна канавка на 500 метра от разклона за момчилградското село Загорско. На 10-ина метра беше открит и строшения му велосипед.

Три дни след инцидента служители на ГД "Национална полиция" и от МВР Кърджали разкриха мъжа, стоял зад волана на автомобила-убиец. Вежди Иляз е от кирковското село Метличина, но от дете живеел в Швеция. Мъжът имал и българско гражданство.

Автомобилът, с който е предазен Месут Мустафа е светлосиньо "Пежо" с шведска регистрация. Возилото също е намерено от полицията. То е било скрито в гараж в село Метличина. Вежди не успял да ремонтира автомобила и по него ясно личели следи от удара.

Виновникът за тежката катастрофа е открит по следите, оставени от автомобила на местопроизшествието. При огледите, извършени от криминалиси, са били открити парчета от фар и от броня, както и следи от боя. Още в началото на разследването полицаите са знаели, че търсят светлосин френски автомобил. В разкриването на случая са участвали всички Районни управления на МВР в областта. Били са прегледани записите от всички камери по трасето. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура.