Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

48-годишният Севдалин Буюклиев и синът му Марин, на 27 г. са в ареста. Снимка: 24 часа
48-годишният Севдалин Буюклиев и синът му Марин, на 27 г. са в ареста. Снимка: 24 часа

След като го умъртвили, го пъхнали в чувал и хвърлили в дълбок вир

За убийство с особена жестокост на столичен бизнесмен отиват на съд баща и син Севдалин и Марин Буюклиеви от Нареченски бани. Пловдивската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт, според който те са умъртвили на 21 март м.г. умишлено съдружника си Венцислав Младенов на 47 г.

Буюклиеви и жертвата им стопанисвали заедно магазин и ресторант в курорта. Младенов имал съмнения, че бащата и синът извършват злоупотреба с парите.По тази причина на 15 март м.г. той сложил тайно камера в обекта. Шест дни по-късно тримата се срещнали в заведението, тъй като при ревизия столичният предприемач открил липси. Буюклиеви от своя страна пък направили собствена проверка и установили по-малки щети. Между тях и Младенов избухнал скандал и се стигнало до бой.

Обвинеямите започнали да удрят съдружника си с юмруци и ритници. Избутали го в недовършената част на помещението, което щяло да бъде ресторант. Там с греда, крак от гардероб и с тъпата част на брадва продължили да го налагат, докато го умъртвили. След това двамата увили трупа в завеса, пъхнали го в найлонов чувал и го завързали с алпийско въже. Сложили тялото в пластмасов кош и го хвърлили в дълбок вир на река Чая в на около 4 км от Нареченски бани.

Близките на Младенов подали сигнал в полицията, след като в продължение на няколко дни не вдигал телефона си. Роднините намерили видеокамерата, която първоначално мислели за бутафорна и не предполагали, че е запечатала престъплението. При прегледа на записа в присъствието на полицаи всички видели последните мигове от живота на жертвата и побоя. Буюклиеви са направили самопризнания и са завели разследващите до мястото, където хвърлили трупа. На 27 март тялото е извадено.