Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Подарете на маминка бански, тип-палатка и полицията сама ще я вземе

Училището най-сетне приключи и е време за летен отдих. Това е най-неприятното време в годината – трябва да спреш да изкарваш пари за десетина дни и да се заемеш само с харченето им. Умните хора знаят обаче, че всяко предизвикателство крие и нови шансове. А най-умните дават шанс и на ближните си.

Но къде седят най-умните? Разбира се, в парламента. Тези дни депутатите приеха нов закон за дивото къмпингуване. Това е похвално, защото дивото къмпингуване замърсява природата, а ние за природата душа и сърце даваме. Дето се вика, и ние европейци станахме, и ние вече мислим в зелено! Като казвам ние, имам предвид обикновения гражданин, депутатите винаги са мислели предимно в зелено, а откакто се закачихме за марката и в марки, но това е друга тема.

Та тези умни и добри хора решиха с един удар два проблема на средния български гражданин. Как в безпаричното време на лятната отпуска да изкара някой и друг лев и как да се оттърве от тъщата.

В новия закон изрично е забранено на плаж, близо до плаж, в двора на вилата, на бензиностанция, в гора, на нивата или на полянка с макове и синчец да се опъват безразборно палатки. Питате какво общо има това с тъщата и семейния ви бюджет? Ми напънете се малко и помислете. Средностатистическата тъща обикновено е позагубила девическата си фигура и отдавна е заменила оскъдните бикини с бански тип „палатка“. Сещате ли се накъде бия? Взимате тъщата на почивката, без да й казвате нищо, разбира се, изчаквате я да се сложи у новия бански (подарък от любимия зет), побутвате я да се разположи по-напред на плажната ивица и подавате сигнал в местното кметство. Бас държа, че до 10 минути ще я изнесат като полицай кабеларка! Ще я засекретят някъде и докато ви кажат кой прокурор отговаря за нея, то почивката ще свърши... Ако човешкото у вас все още не е изчезнало, хубаво ще е да си я приберете, като си затръгвате. Прокурор, прокурор, ма и той душа носи, сигурно и собствена тъща има...

А без критичния поглед на тъщата за тия десет дни можете да се разгърнете напълно и да покажете българин от бизнес бои ли се. Пак в новия закон палатки не може, но пейки може. И беседки също. Значи, избирате си една по-незначителна дюна, не от тия забранените (в закона изрично се забранява да се строи върху няколко вида дюни, които са около 10% от всички дюни по морето. Останалите 90% са пуснати за отстрел) и слагате една-две пейчици. Нищо особено, двуетажни с балкон към морето и басейн за временно ползване. Към пейката добавяте и беседка. Също от най-обикновените – за 60-70 човека само, със закуска и санитарен възел в стаята. И тогава, елате ми германци! Както казват по морето – ден година храни. За 10 дена не само ще възстановите изхарченото, ами и отгоре ще има. И за вас, и за кмета, и за полицията, че ако трябва и за прокурора, дето се е навил да пази тъщата-палатка. И ето как най-неприятният сезон в годината може да се превърне в Елдорадо за средния българин, единствено и благодарение на благородството, самарянския дух и патриотизма на нашите еко-депутати!