Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това е едно помещение през два входа от нас. Прилича на гараж, но е направено за живеене. Но то не е важно. Важни са двете стълби отпред. На тях от години сядат ученичета от ТОХ-а наблизо. Седят децата и пушат, люпят семки, пият полезни енергийни напитки, хапват китайско от кутийки, храчат. Всичко на едно и също място, нищо не хвърлят в контейнера на 3 метра. Кочината е впечатляваща, но децата се чувстват добре. Слушат Азис. Но не този новия, който пее песни с дълбок смисъл за циганчето, отритнато от обществото.... Слушат си стария Азис с перата и маанетата. Пеят, пушат и храчат остатъци от китайски гъби на разбития паваж.

Обаче там явно се е нанесла някаква жена, която е решила да влезе във война с хлапетата. Явно ги гони, поляла ги и с вода, чух от днешния скандал. Сега децата отмъщават. Атакували са с яйца и това е само началото. Чудя се какво трябва да направи госпожата!

Да помоли съседите за помощ?

- Не, госпожо, съжалявам. Хлапетата ще ме научат къде живея и ще направят къщата на яйчена салата. Ще чупят стъклата на колата, ще режат гуми. Ще ни заринат с пресован китайски бамбук. Траем си и гледаме да се правим на невидими, минавайки покрай бъдещето на България.

Да се оплаче на институциите?

Няма кой да помогне. Училищната власт е разлепила листовки, че в двора не се пуши и дотам. Те са отговорни само за случващото се на територията на училището. Полиция не ги закача малчуганите. Непълнолетни са, с пръст не мое ги пипнеш.

Да се оплаче на родителите?

- Внимавай, госпожо, ще получиш ритник отзад. В наши дни децата ни винаги са прави, винаги са невинни. А и да са сгрешили, рошим косица и леко скърцане със зъби. Ако накрая нещо много здраво сгазят лука, ги изкарваме в чужбина. И най-мразим луди даскали да ни опяват! Умни са децата, бързо се развиват и затова от време на време правят лудории.

Нямаш полезен ход, съседке! Трай си и ги остави да лудеят. От време на време им събирай кутиите от китайски и стържи с нокти дъвките. Те са бъдещето. Нека живеят и мачкат сдуханяците, както ги учат у дома.

А ти, г-н Азис спри да лъжеш Рут Колева, че си дискриминиран. Децата те обожават!

*Коментарът е от фейсбук