Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пет гола в последните два мача бяха вкарани не на Николай Михайлов, сина на Борислав Михайлов, а на българския национален отбор по футбол. Ако не сте гледали мачовете, вижте как влязоха петте гола. Има ги на видео. Вързано, безпомощно момче. Сигурно е добър човек... Футболът ни е на това дередже заради манталитета на неговия президент. Футболните хора си траят. Изглежда, че и те присъстват във футбола като сина. Всички с един манталитет. Да оправим нашия човек!
Във всичко сме така. В общини, министерства, партии, дипломация, банки, пазар, НПО, изкуства, наука... Мрежички от свои хора. Стегнати във възел. Държава покрита на шир и длъж с мрежа от възли и възелчета. Държава от хора с вързани умове.
Как няма да сме на това място в Европа?!
Чули ли сте за меритокрацията?
По Уикипедията: меритокрацията е тип общество, в което богатството, положението и социалният статус се определят чрез доказване на таланта, уменията и интелигентността, било чрез конкурс или друга демонстрация на идеи и възможности, както и чрез заслужаването на доверие. Задълженията и социалният авторитет трябва да бъдат спечелени, а не наследени или възложени на произволни групи от хора.