Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдбата на арестувания кмет на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев ще е ясна утре. Тогава се очаква спецпрокуратурата да съобщи дали ще поиска постоянен арест за управника, или ще го освободи с по-лека мярка, научи "24 часа". Той бе задържан в четвъртък около 17, 30 ч. във фитнес под тепетата. Срещу него е повдигнато обвинение за подкуп, потвърди адвокатката му Сузана Алекова.

"Ралев е спокоен, защото не е извършил нищо незаконно. Притеснява се единствено за семейството си", каза защитничката. Според разследващите кметът е поискал рушвет от строителен предприемач за да му подпише разрешително. Човекът пък се е оплакал лично на премиера Бойко Борисов. Разработката срещу Ральо Ралев е започнала преди 5 месеца, като са използвани специални разузнавателни средства. Задържани са още четирима участници в схемата с рушвета.Заместник-главният прокурор Иван Гешев намери сходство със случая на кметицата на столичния район "Младост", но уточни, че в пловдивския не ставало въпрос за такова "балъшко" вземане на пари.

В четвъртък, когато изнудваният предприемач е трябвало да предаде пачките, е получил инструкции от рекетьорите да ги обмени в чужда валута в три различни чейнчбюра. По неофициална информация става въпрос за 60 000 лв. Очаква се разследващите да проверят имотите и банковите сметки на Ральо Ралев. В имуществената си декларация той е посочил, че притежава апартамент от 73 кв.м, придобит през 2013 г., парцел от 2000 кв.м, както и два автомобила - фолксваген и ягуар. Доходите му са единствено от кметската заплата. Теглил е кредит от 58 000 лева. Говори се, че Ралев има и луксозно жилище в нова кооперация на бул. "6 септември" в Пловдив. Подобно на Цветан Цветанов, районният кмет използвал специален чип за асансьора за последния етаж, където е въпросният апартамент.