Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Аз, шеф на Еврокомисията? Имам работа, която обичам Кристалина Георгиева във Великотърновския университет Снимка: Авторката

Имам работа, която е много интересна и много трудна, каза главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева по повод на спекулациите, че е готвена за шеф на ЕК.

На хипотетични въпроси отговори нямам, нашата организация спекулации не коментира, отвърна на журналистите Георгиева преди лекцията си на тема "Светът и ние" във ВТУ.

Тя коментира, че страната ни е в много добро икономическо състояние в един свят, който е изправен пред много повече трудности днес.

"Виждам две неща, в които България днес стои много добре - позиционирането на страната ни в ИТ сектора. Това е важно, защото бъдещата икономика е дигиталната. Страните, които са готови за нея днес, ще успеят утре. И второ - тук сме в един град, където най-сетне демографската тенденция се обръща от свиване към увеличаване и много се надявам да го видим и на други места в България", каза във Велико Търново Кристалина Георгиева.