Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Свиленски
Георги Свиленски

И шефът на предизборния щаб на БСП за евроизборите Георги Свиленски подаде оставка пред Националния съвет на БСП. Това се случи при представянето на отчета му за участието на БСП в евровота.

В отчета си плед пленума Свиленски изброил свършеното от предизборния щаб и отчел недостатъците в кампанията.

Някои депутати работиха всеотдайно и наравно със структурите, но има такива, които не са стъпили в районите си и не са се включили в кампанията, разкритикувал той. И обяснил, че това ще бъде отчетено при предсрочни парламентарни избори.

Свиленски обяснил, че при избора на медии, с които БСП е работила в кампанията, е взето предвид освен рейтинга и отношението им към партията преди кампанията. Затова отпаднали медии, които "традиционно публикуват неистини, манипулации и тенденциозни материали" срещу БСП. Предимство в избора на "Позитано" имали леви медии и такива, които не принадлежат на олигархични кръгове.

Шефът на щаба казал още, че обратната връзка с хората по места показала, че европейските теми са неразбираеми за хората. А предвид електората на левицата и спецификата на водача на листата фокусът на кампанията бил съсредоточен не толкова върху европейските теми, колкото във вътрешнополитическите. А червените послания за кампанията не се приемали еднозначно от структурите.

БСП не можа да мобилизира избиратели извън твърдото ядро, което на моменти бе объркано от разнопосочните послания на отделните кандидати, отчел още шефът на щаба. 

Червеният пленум продължава.