Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ветераните на "Витоша" (Бистрица) спечелиха за четвърти пореден път титлата при ветераните.
Ветераните на "Витоша" (Бистрица) спечелиха за четвърти пореден път титлата при ветераните.

Ветераните на “Витоша” (Бистрица) наложиха хегемония в първенството, като спечелиха четвърта поредна титла. Всички знаят, че капитан на тима е премиерът Бойко Борисов, който бележи и доста голове. Играе неизменно с №13. Сред съотборниците му обаче има участници на световни и европейски първенства по футбол. Ето кои са те:

№1 Димчо Митов

Вратарят е един от най-верните играчи на “Витоша”. Минал е и през други столични отбори като “Конелиано” (Герман), “Академик”, “Вихър” (Горубляне), самоковския “Рилски спортист” и севлиевския “Видима Раковски”. Има и мачове в елитната ни група.

№2 Велизар Андонов

Най-верният играч на бистричани с прякор Джуджето. Рита в отбора още от окръжната група, като стига с него чак до елитната. Играл е и в други столични отбори.

№4 Йордан Върбанов

Дузи е ритал за “Розова долина” (Казанлък), “Слънчев бряг”, “Искър” (Герман), ЦСКА, “Спартак” (Варна), “Локо” (София) и накрая “Витоша”. Двукратен шампион на България с ЦСКА. Има 12 мача в евротурнирите, 1 за националния отбор и 16 за младежкия национален отбор.

№5 Господин Чанев

Бивш национал по класическа борба с доста титли на България. Нанесъл една от тежките контузии на премиера при сблъсък на главите.

№6 Борислав Георгиев

Бобъра е председател на управителния съвет на варненския “Спартак”. Бивш футболист на “Чардафон” (Габрово), “Спартак” (Варна), “Локомотив” (София), “Славия” и “Етър”. Играл е в немския “Заксен” (Лайпциг) и гръцките “Калитеа” и “Левадиакос”.

№7 Георги Пеев

Юноша на столичния “Локо”. На 21 години преминава в украинския гранд “Динамо” (Киев), с който става три пъти шампион, два пъти носител на купата и един път на суперкупата. След това минава през “Днипро” (Днепропетровск). Мести се в руския “Амкар” (Перм), където става един от любимците на феновете. С 54 мача за националния отбор на България. Част от отбора на европейското първенство през 2004 г.

№8 Росен Василев

Юноша на ЦСКА. Достигал е ниво втора дивизия с “Вихър” (Горубляне).

№9 Сергей Ташков

Моторът на “Витоша” (Бистрица). Президент на клуба и негов основен спонсор. Бейката е юноша на ЦСКА, но след това играе в долните групи на първенството.

№10 Николай Вучев

Юноша на ЦСКА. Голмайстор на “Червено знаме” (Павликени). Играл е в “Ботев” (Враца). Бивш митничар.

№11 Денимир Пасхалис

Голямата звезда на лигата по минифутбол, където играе за “Блока Хуниорс” и “Нонейм”. Основен състезател на втория отбор на “Витоша”, който е в окръжната група. Юноша на ЦСКА, играл е два сезона в Кипър.

№12 Борислав Драгомиров

Вратар. Започва в ЦСКА. В елита играе със “Спартак” (Пловдив). След това е преминал през доста отбори.

№14 Светослав Петров

Юноша на “Добруджа” (Добрич). Преминава в ЦСКА и печели шампионската титла. Следва трансфер в “Кубан” (Краснодар). Връща се в България за “Локо” (Сф), след което отива в “Нефтчи” (Баку). Преотстъпен на “Чанчун Ятай” и става шампион на Китай. Връща се в “Нефтчи” и печели и титлата на Азербайджан. Приключва кариерата си в ЦСКА. След това е помощник-треньор в “Ботев” (Пловдив) и изпълнителен директор на “Добруджа”. В момента е треньор в школата на “Септември”. Има 11 мача за националния отбор и 10 мача за младежкия отбор на България.

№15 Енгибар Енгибаров

Старши треньор на варненския “Спартак”. С 1 мач за националния отбор. Играл в “Спартак” (Варна), “Берое”, “Ботев” (Пловдив), “Славия”, ЦСКА, “Черно море”, “Беласица” (Петрич) и “Дунав” в България и германските “Бохум” и “Гройтер Фюрт”.

№18 Димитър Кръстев

Юноша на “Левски”. След това се подвизава в отбори като “Несебър”, “Сливнишки герой” и много други.

№22 Чавдар Атанасов

Играл за “Ботев” (Враца), “Академик” (Свищов), ЦСКА, “Литекс”, “Септември”, “Левски” (София), “Локомотив” (Пловдив), “Беласица”, “Вихър” (Горубляне). Двукратен шампион и веднъж носител на купата с “Левски”. С гол срещу “Ювентус” в евротурнирите. Шеф на спортната асоциация на служителите от МВР.

№24 Николай Христозов

Започва кариерата си в “Локо” (Сф). След това преминава през “Конелиано” (Герман), “Вихрен” (Сандански), “Миньор” (Перник), “Добруджа” (Добрич) и “Локомотив” (Мездра). С над 150 мача в елита.

№25 Мариан Германов

Юноша на ЦСКА. Играл е за “Янтра” (Габрово), ЦСКА, “Академик” (София), “Металург” (Перник), “Спартак” (Варна), “Локо” (Пловдив), “Славия”, “Видима-Раковски”, “Ботев” (Пловдив), “Черно море”, “Марек”, “Пантракикос” (Гърция) и “Миньор” (Перник). Бивш младежки национал.

№26 Гошо Гинчев

Юноша на “Берое”. След това подписва с “Левски” и след 2,5 години прави трансфер в турския “Денизли”. Мести се в “Анталия”, където изкарва 7 сезона. Приключва кариерата си в “Черно море”. С 19 мача в националния отбор и участие на европейското в Англия през 1996 година и световното във Франция 2 години по-късно. Бивш спортно-технически директор на “Берое”. Председател на СТК на БФС, съветник на министъра на спорта Красен Кралев.

№27 Николай Божов

Бивш голмайстор на “Славия”. Започва кариерата си в “Левски”, но се отказва. След това преминава през “Вихър” (Горубляне), “Академик” (София) и “белите”. За кратко е в малтийския “Хамрун Спартанс”.

Николай Цанев

Неофициалният треньор на отбора. По прякор Доктора. Юноша на ЦСКА. В момента работи в Киноцентъра като специалист по специалните ефекти. Участвал е в Шампионската лига по футзал.