Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отказа да коментира въпроса за вината за катастрофата. Снимка Авторът
Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отказа да коментира въпроса за вината за катастрофата. Снимка Авторът

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отказа да коментира въпроса с вината за катастрофата, за която бешие привлечен като обвиняем. При инцидента, станал в неделя към 13,40 часа, на международния път за ГКПП "Маказа" загина 6-месечно бебе.

"Покрусен съм, страдам дълбоко. Изразявам съболезнование за починалото бебе", заяви Лютви Местан на излизане от прокуратурата, където беше привлечен като обвиняем по случая.

"Нека органите на реда безпристрастно и обективно да извършат всички процесуални действия, да разпитат всички свидетели, надявам се не избирателно и тогава може да се постави въпроса за вината и отговорността", каза още лидерът на ДОСТ.

Лютви Местан разказа, че е подал ляв мигач и е спрял на знака стоп.

"Видях, че няма кола нито от ляво, нито от дясно. Навлезнах в дясното платно по посока Кърджали, което се явява ляво на отсрещния водач", каза политикът. Според него месторазположгението на автомобила, в който се движел, не трябвало да подвежда. Изглеждал като застанал напреки на пътя, но не бил ударен от ляво.

"Ударът беше челен, а мога да бъда ударен челно само ако вече съм заел позиция в дясното платно", каза още Местан. Той допълни, че не може да каже защо другият водач е навлязъл в неговото платно. Политикът не пожела да коментира скоростта, с която се е движела другата кола.

"Позволих си да коментирам този детайл, защото той формира обществено мнение, че съм изкочил, че съм застанал напреки. Ако беше така ударът щеше да бъде отляво", заяви Местан.