Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илияна Раева заедно с треньорките на националния ни отбор по време на подиум тренировката им
Илияна Раева заедно с треньорките на националния ни отбор по време на подиум тренировката им

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева даде добра оценка за представянето на българските гимнастички в първия ден от световната купа в София. 

"Катрин започна рано сутринта, когато в залата още нямаше хора, но мисля че въпреки това направи добро състезание. Разбира се, имаше някои неточности, спести някои елементи, но като цяло направи добър старт. Вярвам, че утре ще е още по-концентрирана. Неви беше много развълнувана. Даже коментирахме с нея, че не съм я виждала досега такава. Също допусна неточности и не направи всичко заложено, но това, че и двете не допуснаха груби грешки и са в позиция за медали е страхотно. Вярвам, че утре ще направят силно състезание и ще могат да вземат по-високи оценки", сподели Илияна Раева. 

"Няма да спра да повтарям колко сме напреднали с индивидуалното. Тези момичета трябва да си повярват и да излизат с голямо самочувствие. Трябва да знаят, че са много силни, за да могат да покажат композициите си максимално. Много са им сложни съчетанията. Те показват изключителен растеж в тренировките. На Неви и Катя казах, че трябва да излязат спокойни и уверени. Да не мислят за класиране, а трябва да си покажат страхотните композиции”, допълни тя.

"Прекрасен старт на ансамбъла. Много силна игра. Има някои неща в композицията с топки, които Весела смята да коригира след световната купа. Мисля, че те ще подобрят още повече играта и оценката и съм много щастлива, защото композицията, която  много се коментира, бе показана в много добра светлина. Видя се, че е много силна. Това е второто им изиграване, а го направиха по-добро, отколкото в Пезаро. Утре трябва да се концентрират и да изиграя и другото си съчетание. Харесва ми как се мобилизират и колко концентрирани и уверени излизат на терена."

"Не мисля, че вече са достигнали това ниво на психологическа подготовка, че да излизат винаги така концентрирани, както днес."

„Похвалих ги и ги разцелувах. Казах им какво не им се е получило. То обаче е твърде невидимо за обикновения зрител."

„Искам нашите момичета да имат вяра в себе си. Генерално проблемът на състезателите ни е вярата в себе си. Няма пречка. Нужен е още малко опит. Самочувствието идва с победите. За да спечелиш трябва да си кажеш, че толкова си работил, искаш и можеш. Всички момичета са много талантливи. За голям спортист се иска самочувствие, увереност психическа устойчивост. Има си начин, методика. Прави се на състезания. Вярват си, но могат още. Могат да са шампиони. Те знаят, че са силни Аз им казвам, че са толкова силни, че могат да станат шампиони в многобой. Искам да видя съчетание изиграно от до и да видим каква оценка ще получат. Искам да повярват, че могат да са номер 1 в света в многобой. Или може би аз искам повече, отколкото трябва. След днешния ден, гордея се много и с Катрин, и с Невяна, и с ансамбъла. Безкрайно съм щастлива и се гордея“, завърши Раева.