Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов
Валери Симеонов

Имотите са минали през много проверки, включително и от НАП. Така Валери Симеонов коментира пред bTV новината, че прокуратурата нареди проверката на негови сделки с имоти. Естествено, ще си потърся правата, но трябва да се докопам до сигнала да видя кой го е подал. Но така са решили, така са направили.  Не знам кой е подал сигнала, заяви той.

По-рано днес Върховната касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ проверка по сигнал за закупени имоти на занижени цени от "СКАТ" ООД, управлявано от Симеонов.

Тези сделки досега са проверявани много пъти. Нямам никакви притеснения за нищо, каза той. Не съм беден, богат съм, но си насочвам парите за много по-полезни работи, коментира той.

За какво да подавам оставка, не мога да разбера, каза Симеонов.

Имам подозрения от къде идва този сигнал и тази клевета, коментира Симеонов. Той заяви, че утре ще направи нови разкрития.

Председателят на партията НФСБ и депутат от Обединените патриоти Валери Симеонов заяви пред журналисти в парламента, че не се притеснява от проверка на имотни сделки. 

"Това са фирмени сделки, това са във фирмените баланси имоти. Проверявано е един милион пъти и от НАП, и от служби, защото имаше сигнали, подадени срещу мен. Аз и като физическо лице съм проверяван два пъти. Спокоен съм. Този път ще ударят на камък", заяви Симеонов.

"Вие говорите с бивш управител на фирма, бивш управител на фирма, ако си е вършел работата, е извършил сделка на данъчна оценка, естествено. Иначе моите съдружници могат да ме уволнят. При фирмените сделки винаги се гони най-изгодната цена", каза депутатът. Някъде да сте чули, че при Валери Симеонов има разминаване между дела и документи, попита той.

На въпрос откъде идва сигналът срещу него, Симеонов каза: "Сещам се откъде, от една особа, вероятно". Попитан дали това има връзка с днешните му изказвания в парламента, той посочи: "Не, с изказването ми вчера или оня ден".

"Говори се за незаконни строежи, няма такова нещо. Проверявано е. Има осъдени хора за такива твърдения. Говори се за 74 000 лв., които получавам всеки месец от войската, която е настанена в моя хотел. Хотелът е затворен от половин година. Какво повече да приказваме? Говори се, че Христиан Митев ми уредил сделка в Бургас. Пълна лъжа. Аз си купувам там имота, който е около сградата, която е купена от частна фирма, със земята под сградата. Христиан Митев хабер си няма от тези работи. Говори се, че Валентин Касабов е бил председател на Комисията по устройство на територията. Никога не е бил. Лъжи, лъжи, лъжи. Става въпрос за абсолютно законна сделка на огромна цена", коментира Симеонов.

Като разбера кой е подал сигнала и как го е подал, ще го осъдя, коментира още Валери Симеонов.