Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Актьорът го празнува с премиера на биографична книга

„Чувствам се като теле в зеле“, пошегува се актьорът Христо Мутафчиев, когато видя препълнената зала на театър „Азарян“ на 4 април – неговия 50-и рожден ден.

Той избра да празнува 50-годишнината си с премиера на книгата „Черно на бяло“ (изд. „Колибри“), която не е автобиография, нито биография, а топла и откровена изповед, записана от Теа Денолюбова.

Излезе на сцената в моторизарана и святкаща количка, но после се премести на дивана, пя и дори танцува.

„Шуробаджанащината се развихря - аз съм сестра на съпругата на Христо – Ели, призна 26-годишната красавица, която има зад гърба си вече две книги.

Заглавието? „За Христо нюанси не съществуват, има само черно и бяло“, каза съавторката на актьора, и призна, че той стимул и надежда на хората да живеят.

Вечерта премина под мотото: „Не си позволявам да умирам... щастието е във всеки миг“. Сред публиката беше кметът Йорданка Фандъкова, актрисата Цветана Манева, много млади актьори, които уважават таланта на Мутафчиев и неговото жизнелюбие.

Специална песен му изпълни Стефан Вълдобрев. Оказа се, че той е човекът, който е помогнал най-много на Христо, когато получава тежкия инсулт.

„Не се оплаквам от годините си. Какво му трябва на човек в тоя живот – едно парче сирене и една ракия! Това е!, разкри тайната на щастието Мутафчиев.

Синът му Асен прочете части от книгата, която Христо е посветил на децата си. Какво да кажа: „Гордея се с теб“, каза момчето, което скоро ще играе заедно с баща си в пиесата „Трима мъже и една Маргарита“, написана специално за тях двамата от майка му Лиза Шопова. Премиерата е на 20 април в Сатиричния театър.

Изумление предизвика едно видео, в което Мутафчиев, провокиран от известният цирков артист Енчо Кирязов, излиза на сцената, поставят му ябълка на главата, а участник в атрактивното шоу на Кирязов я прострелва със стрела. На Христо не му трепва окото, защото обича да върши щуротии. Следващият път щял да излезе на манежа с краставици, които да накълца японски майстор на меча.

Когато на сцената излезе любимата му банда Б. Т. Р., актьорът не се сдържа и изпя с тях „Няма връщане назад“.

Тортата с цифрата 50 бе украсена с филмова лента с най-популярните образи на Мутафчиев от сцената и екрана. Отгоре имаше захарна фигурка на театралната награта „Икар“ - знак, че като председател на Съюза на българските актьори той от години упорито се бори за честта и достойнството на цялата гилдия. Цялата публика, станала на крака, изпя „Честит рожден ден, Христо“. Нямаше човек, който да си тръгна без книгата му „Черно на бяло“.