Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Предстоящото приемане на еврото е едно от стратетегическите ни предимства.
Предстоящото приемане на еврото е едно от стратетегическите ни предимства.

Каквито и бонуси да предлага Белград, с нищо не може да компенсира членството в ЕС и предстоящото приемане на еврото

Предимствата на България пред Сърбия са няколко, твърдят различни източници, запознати донякъде с хода на преговорите. Според тях германските компании оценяват своите потенциални задгранични инвестиционни локации по комплексен микс от критерии, сред които нашите предимства изпъкват на фона на конкурентите ни.

Най-големият ни плюс е членството

на България в ЕС: "Това означава не само доверие, но е и гаранция за сигурност при функционирането на всеки производствен бизнес".

Друго съществено предимство пред много от нашите потенциални конкурентни е фиксираният курс на лева с еврото, който допълнително осигурява спокойствие и увереност на инвеститорите.

Трето, общите условия за правене на бизнес се смятат за най-добрите в ЕС заради атрактивни данъчни ставки и конкурентоспособни цени на разходите за бизнес, включително цената на тока, на газа, на водата и др.

Четвърто,

инфраструктурата

ни определено е много по-добра

и развита от тази на конкурентите ни.

"България осигурява отлична транспортна свързаност поради стратегическото си географско положение при добре развита и постоянно подобряваща се инфраструктура, осигурявaйки бърз и лесен достъп до важни за германския бизнес външни пазари", обясниха източниците ни.

Пето, българските кадри - инженерни, IT-специалисти и предприемачи в областта на иновациите, са ценени в германските компании, като едно от съществените предимства е

масовото владеене на английски и немски

Според различни източници у нас вече е създадена голяма общност на германския бизнес - над 300 поддоставчици за автомобилната индустрия. Именно те и техните успехи в България ще са сериозен атестат за атрактивността на страната при привличането на нови инвеститори.

Кои са останалите предимства, четете в хартиеното издание.