Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Защо младите не искат да раждат деца?

Въпрос, с който определени кръгове спекулират много сериозно през последните години. Правят се безполезни предавания по темата, викат се социолози, които разтягат локуми с техните безумни проучвания.

Демографската криза не засяга само България, тя е факт в световен мащаб. Има страни, в които се намесва държавната политика и така се мотивират бъдещите родители.

Аз не искам да получа от институциите хиляда лева, ако забременея. Не искам да родя и от някой, защото ще си “уредя живота”, което се набива в момичешките глави от провинциалните им амбициозни майки - откровени селянки ще ги нарека за по-лесно. Аз няма да стана родител, защото съм вече на 32 и ми изтича времето.

Колкото и да не ви се иска да го признаете, в днешното ни прекрасно родно общество, семейството не е ценност, етичните закони са тотално пренебрегнати, а бащината дума е по-лека от перце и не всява респект.

В годините на прехода се родиха деца, които живеят с изпраните от родителите си пари - дали от рекет, дали от червени куфарчета, все тая, еднакво кървави са. Същите тези вече пораснали човечета не създават семейство, защото сексът не означава любов, нито пък връзка. Ако стане бебе, абортът е по-евтин от дискотечна сметка в петък вечер.

Всъщност да имаш дете не е чак толкова скъпо от финансова гледна точка. Скъпо е да имаш морал, с който да го отгледаш и възпиташ.

Да имаш дете е отговорност.

Да бъде родител не го може всеки, и не е за всеки.

И най-важното - дете се прави с любов.