Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Луксозната сграда “Летера”, където Цветанов си взе апартамент с “ВИП асансьор”.
Луксозната сграда “Летера”, където Цветанов си взе апартамент с “ВИП асансьор”.

Появила се в неделя и отпаднала в понеделник атрактивна идея - Цветанов да води евролистата и да го противопоставят на Елена Йончева, за която в БСП нямало проблем, че е прибрала в офшорка 660 хиляди от КТБ

Бойко Борисов и Цветан Цветанов преброиха от събота до сряда най-верните си хора. Вече знаят кой от тях ще се скрие при следващия скандал, докато отмине бурята. И кой ще е на разположение при евентуално голяма смяна на лидерите.

Кризата на върха в ГЕРБ е толкова сериозна, че поне десетина души са изтръпнали от премиерската заплаха: “Аз създадох тази партия, аз ще я закрия, ако ме вкарват от скандал в скандал!”

Разговор на четири очи е имало час след пристигането от Вашингтон на втория човек в ГЕРБ.

Обикновено Цветан Цветанов не се шегува, когато казва, че за всяко свое решение информира премиера и съпругата си. Деси е може би първият човек, на когото той е признал, че ще приеме да подаде оставка от парламента, за да продължи да прави партийно строителство.

Някой настойчиво вкара в интригата “за главата на Цветанов” Изпълнителната комисия на ГЕРБ, за да покаже, че и тук като в БСП решенията са колективни. Истина е, че нито Йорданка Фандъкова, нито Димитър Николов, а пък Красимир Велчев и Даниела Дариткова - съвсем, нямат нито думата, нито влиянието за подобни съдбоносни решения.

Никой не потвърждава разговора на 4 очи между Борисов и Цветанов, нито неговото съдържание, нито къде той се е състоял. Но

в програмата и на двамата в сряда

се губят едни следобедни два часа

Двамата са заедно от 18 години. И със сигурност са си казали кой как и с какво е огорчил другия.

Някъде в неделя се е появила атрактивната идея Цветанов да оглави евролистата на ГЕРБ. Тя е била

консултирана

с депутати, коментатори,

дори с опоненти на управляващата партия. Така със сигурност можело да се отговори на БСП за вътрешен дебат по време на евроизборите и да се противопоставят един на друг двама водачи, които имат публични имотни и финансови проблеми - Цветан Цветанов и Елена Йончева.

Част от депутатите на ГЕРБ приели това иначе странно хрумване с обяснението, че за БСП не било проблем, че тяхната журналистка е получила над 330 хиляди евро от КТБ в офшорна сметка, без да плаща данъци за тях, а

Цветанов бил разпнат от своите

за замяната на апартамента. ГЕРБ преживява в момента най-сериозната си криза от създаването си през декември 2006 г. 

Кой има шанс да смени Цветанов, четете в хартиеното издание.