Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И съпругата на Лозан Панов изскочи с евтин апартамент. 225 евро на квадрат. Жената броила за супер жилището 93 004,5 лв. за 211,2 кв. м. при пазарна стойност от 455 761 лв.

Макар председателят на Върховния касационен съд (ВКС) да е длъжен като магистрат да декларира както собственото, така и имуществото и доходите на своята съпруга и пълнолетните членове на своето семейство, досега Лозан Панов никога не е посочвал в декларациите си луксозното жилище в "Изгрев". Избягването на декларирането на апартамента е станало възможно, защото той е придобит от фирмата на Елисавета Панова.

Да си припомним, че скоро Лозан Панов беше окончателно глобен с 1000 лева, защото не е подал имуществената си декларация и пред Сметната палата, а само пред Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС). Той забравил ли е да го направи, или нещо се е опитал да скрие?

И сега да се запитаме с какво Лозан Панов е повече от обикновения гражданин?

Известен е фактът, че в периода 2007-2012 г. настоящият ръководител на ВКС е бил председател на Административния съд София-град. Тоест, голяма част от издадени предписания, забрани, наказания и други актове на местната или на централната администрация, свързани с целия цикъл от проекта - през издаването на разрешения, изпълнение и така до завършването на даден обект на територията на София от фирма “Артекс”, са подлежали на съдебен контрол именно пред инстанцията, ръководена от Панов. А той на свой ред се оказа кум на собственика на строителната фирма.

И всичко това звучи като виц, ама си е самата истина. Покупката на апартамента от съпругата на Панов може да мине като сватбен подарък или сделката на годината. Но ако има някъде останало жилище в “Артекс” за тези изгодни суми, ще го изиграя и аз една кума и веднага ще измисля откъде да взема заем от 100 000 лева.

П.С: В предния ми коментар за имотните сделки зададох въпрос - Колко хора си пишат жилищата на фирми? Е, не очаквах точно председателят на ВКС да играе по тази схема, но... Както се казва - да си сърба, който си я е надробил.

#евалаКУМЕ

От фейсбук