Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Трудно е, когато няма кой да те разбере, а имаш нужда от любов. Бях готов да прецакам живота си за твоята любов. Какво стана - с него си, а искаш мен. Където и да си, винаги ще те боли."

Това пее в една от емблематичните си песни рапърът Костадин Кобаков, по-известен като Кобака, който на 17 март беше открит мъртъв заедно с приятелка в мерцедеса си в гараж в Пловдив. Неговият труп и този на 34-годишната Валентина, която била семейна, са намерени от бащата на рапъра.

"От малки сме приятели с Кобачето - разказва Фети Алексиев, познат на Костадин. - Учехме заедно в Пазарджик. Никога не е бил лошо момче. Винаги се държеше добре с хората около себе си. Да почива в мир моето братле."

Въпреки че Кобака е открит с 4700 лв. в джоба си, по думите на негови близки той никога не е парадирал с парите, които има.

Разполагал

с финанси,

но винаги казвал, че те не са всичко. Oбявявал се и против жените, които били с някого заради парите му. Разочарован от такава, той пише и най-известното си парче - "Не всичко е пари".

"Имаше любовта ми, предпочете парите, а сега искаш назад да върнеш дните. Затваряш очи, виждаш моето лице. За мойте ръце жадува твоето тяло. Бъди щаслива със скъпите си дрехи. С лъскавите ти неща желая ти успехи", пее певецът в песента си.

Изглежда, че любовният живот на Кобака е в основата на създаването на повечето му хитове.

"В текстовете му винаги ставаше дума за жените, любовта и новите приятни запознанства - казва негов близък. -

Обичаше

да пише,

когато беше разочарован от нещо. Имаше връзки с различни момичета, но никоя не се оказваше достойната и когато се разделяше с някоя, римите веднага идваха в главата му."

Никой от приятелите на рапъра не може да каже коя точно е жената, с която е бил в последните си минути. Пред "168 часа" те споделиха, че за първи път чуват за Валентина и най-вероятно двамата са се запознали съвсем наскоро.

"Той беше труден в това отношение - разказва познатият му. - Не се влюбваше лесно. Доколкото разбрахме, са се запознали в някаква дискотека, в която той е ходил. Сега много хора скочиха срещу него заради това, че тя е имала деца и мъж. Обвиняват го, че едва ли не той е човек, който разваля семейство и прави нещастни други хора. Това са абсолютни глупости, защото той не е такъв. Нещата са станали инцидентно. Видели са се вечерта и просто са се харесали. Костадин никого не може да принуди насила да бъде с него. Явно и тя също е искала да прекарат нощта заедно."

Съвсем наскоро Кобака сбъдва и една от мечтите си. От дълго време той искал да си купи апартамент в Пловдив и да се премести от Пазарджик в града под тепетата. Преди месеци си закупува ново жилище в една от луксозните кооперации на ул. "Рая" в кв. "Смирненски" в Пловдив. Близки до мъжа споделят, че

домът

на Костадин

все още не бил обзаведен и това била причината с Валентина да останат в колата му.

Изглежда, че финансите на рапъра не идвали от парчетата, които пускал. Проверка в търговския регистър показва, че мъжът имал бизнес със заложни къщи и игрални зали в родния си град. Той бил семеен, а Кобака се отдал изцяло на него. Преди да се издигне на отговорна позиция, работел като обикновено крупие в едно от казината на баща си.

*Кой намира Кобака и Валентина в колата, четете в печатното издание на "168 часа".