Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ние също сме били обект на презрение от северните долигоцефали

Да кажа две думи за расите. Разбира се, всяка форма на предразсъдък към различния е нещо ужасно и трябва да бъде преследвана. Историята ни е научила, че когато група хора си повярват, че са по-първи от другите, винаги има мъчителни последици. Независимо дали става дума за цвят на кожата, нация, класа или сексуална ориентация, или красота.

Но расовите различия съществуват и не бива да гледаме на тях като на мръсна дума. Понеже не искам да ме възприемат като уайт сюпремасист, ще говоря само за различията в отделните подтипове на бялата раса. Различието трябва да бъде празнувано и приветствано, а не да е основание за агресия или омраза.

Така бялата раса има няколко различни подтипа, които описват особеностите на хората от тях. По принцип расизмът е основан на чувството за превъзходство, което имат представителите на нордическите подтипове на бялата раса.

Тези типове с удължен череп, които преди 300-400 години започват да вярват, че са по-важни от тези с по-къса и широка глава. За да повярват, имат следните основания - викингите основават почти всички съвременни държави в Европа - Русия, Великобритания, Сицилия, Португалия. Представителите на нордическите расови типове имат по-висок ръст, по-голям челен дял на мозъка заради удължения череп. Мисля, че не е трудно, ако си по-висок и по-умен от останалите, да почнеш да си мислиш, че си нещо повече. В България има и нордически подтипове, но преобладават други два - динарският и анадолският арменоид.

Заради тези расови типове българите са големи оперни певци. Защото имат в носоглътката по-голяма резонансна кутия. Затова и операта е измислена в Средиземноморието. Арменоидите имат по-здрави костни гребени, което ги прави добри в силовите спортове като борба. Динарците са сухи, с триъгълни лица и много издръжливи на продължителни физически натоварвания и са добри в спортове като футбол и волейбол.

Два примера: Христо Стоичков и Димитър Бербатов имат подчертани белези на динарския расов тип.

Това, че хората сме различни, е велико. Затова не мога да разбера тези наши сънародници, които в наши дни живеят с мисълта за собствената си изключителност по расови или етнически причини. На тях искам да кажа - расизмът и антисемитизмът възникват, за да докажат “непълноценността” на такива като нас. От презрението на северните долигоцефали към средиземноморците.

Пиша този текст на 10 март, когато е годишнината от спирането на депортацията на евреите от стара България към концлагерите в Полша. Вероятно най-смелото и човеколюбиво постижение на българското общество изобщо. Освен благородни нашите предци май са били и по-умни от нас, защото са усетили, че расизмът е най-тъпото нещо, което са измислили хората.