Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Използваха дори смъртта на баща й, за да я превърнат в машина за победи на олимпийските игри

Избраха я за най-красивата измежду наистина прелестните й конкурентки. Преклониха се пред нея на олимпиадата в Рио, когато спечели златния медал. Пляскаха щастливо на сватбата й с красивия и много успешен плувец Александър.

На пръв поглед олимпийската шампионка Маргарита Мамун живее в приказка, за която 99,99 процента от населението на Земята може само да мечтае.

Реалността обаче е различна, а в живота на рускинята щастливите мигове открай време вървят ръка за ръка с нещастието и болката. Всички й завиждат, всички искат да са като нея, но малцина знаят през какво е преминала Маргарита, за да покори върха. Тези дни няколко руски издания отново се върнаха назад във времето, за да припомнят най-потресаващите моменти от житието и битието на красавицата.

Именно тя е най-добрият пример за

жестоките лишения и трудности,

които съпътстват кариерата на крехките момичета в художествената гимнастика. Желязната руска школа сграбчва в лапите си Маргарита още от най-ранна детска възраст. Детето има идеалните физически пропорции, в лицето прилича на ангел и е ужасно талантлива. Просто няма как да бъде изпуснат подобен диамант, но шлифоването му коства много.

Върху крехките плещи на момичето се съсредоточават огромните очаквания на руския спорт за сигурен медал на олимпиадата в Рио през 2016 г. С тренировките й се заема лично легендата в спорта Ирина Винер-Усманова. Наричат я грандамата на световната художествена гимнастика.

Смятат я за доверен човек на Путин

и уважаван член на партията му "Единна Русия". Женена е за един от най-богатите хора в Русия и в целия свят - собственикът на "Металоинвест" Алишер Усманов.

Милиардите на съпруга й обаче не притъпяват неистовата жажда на Ирина Винер-Усманова за още и още успехи, които да я прославят пред света. А малката и много красива Маргарита Мамун е точният човек, който може да й осигури всичко желано. Треньорката абсолютно безкомпромисно подлага на жестоки тренировки своята най-талантлива питомка. Точно преди олимпиадата в Рио от руската федерация по художествена гимнастика

изненадващо позволяват

на бившата американска гимнастичка, а след това и режисьор Марта Прус да присъства на тренировъчния процес със снимачния си екип.

В резултат на това се появява документалният филм "Над лимита", който показва съвсем ясно на какво са подложени Маргарита и нейните съотборнички в името на успеха. Видеото скандализира спортния свят, а в центъра на вниманието е именно Ирина Винер-Усманова, която налага

тотален психически тормоз

над талантливата си гимнастичка само и само да я превърне в машина за печелене на медали.

"Прекарахме 100 дни с руския ансамбъл. Треньорката Винер беше толкова вглъбена в преследването на своята цел, че много скоро забрави за нашето присъствие. За нея не съществуваше нищо друго освен момичетата, които бяха избрани да отидат на олимпиадата. Сигурна съм, че дори след излизането на филма тя не би се притеснила от своите методи на работа. За нея крясъците, обидите и поддържането на постоянно напрежение са необходимите жертви, за да бъде спечелен медалът", разказва след излизането на скандалния й филм Марта Прус.

Зрителите са особено впечатлени от моментите, когато треньорката на Маргарита

използва мъката

по неизлечимо

болния й баща

като мотив за още и още себераздаване на килима. Това е другата голяма драма в живота на красивата гимнастичка. Точно по време на предолимпийската й подготовка става ясно, че баща й ще загуби битката с рака. Никой не си и помисля да й даде достатъчно свободно време, за да бъде заедно с татко си. Напротив, карат я да тренира двойно по-усърдно под заплахата да не разочарова родителите си.

Манипулациите, обидите, крясъците дават страхотен резултат и Маргарита Мамун печели златото на игрите в Рио. А нейният баща успява да спечели няколко малки битки срещу смъртта, преди да загуби войната. Въпреки лекарските прогнози

той дочаква завръщането на дъщеря си с медала

и чак след това си отива завинаги от този свят. Сблъсъкът на щастието от победата и мъката по изгубения любим човек съвсем естествено превръщат Мамун в звезда от световен калибър. Тя самата обещава да остане на килима до олимпиадата в Токио през 2020 г,. но съдбата отново има други планове за нея.

Красавицата твърде дълго е подлагала тялото си на нечовешки натоварвания, което води след себе си поредица от сериозни контузии. Физическото страдание е твърде голямо и я принуждава да се откаже. Още повече че в живота й е влязъл красивият плувец Александър Сухоруков, който е сребърен медалист от олимпиадата в Пекин. Двамата се запознават по време на събитие, организирано в чест на успешните руски спортисти, и много

бързо разбират,

че са един за друг.

Сега, след като е оставила художествената гимнастика зад гърба си, Маргарита изглежда най-сетне може да се наслади на живота. Тя обикаля света, радва се на луксозни преживявания и може би опитва да докаже на околните и на самата себе си, че целият този ад, през който премина, си е заслужавал.