Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Николов, който на 24 февруари преби до смърт жена си Кремена в квартирата им във Варна, малтретирал и бившата си приятелка, научи "168 часа". Момичето, което се казва Надя, попадало често под юмруците на мъжа, докато живеели заедно.

При нея обаче не се стигнало до фатален край, тъй като тя навреме успяла да избяга от насилника. Според запознати Надя дори решила да се махне от страната и да заживее възможно най-далече от него, за да е сигурна, че той няма да я намери.

40-годишната Кремена обаче късно осъзнава опасността, която я грози. Въпреки че жената е пускала няколко жалби в полицията срещу него, веднага след това ги е отегляла с довода, че са оправили отношенията помежду си. Съпругът дори бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на жената, но поради факта, че тя е отменяла оплакванията си, институциите така й не му издали ограничителна заповед.

Оказва се, че Борислав нанася жестокия побой над Кремена два дни преди насрочено бракоразводно дело между двамата. Причината за смъртта на жената бил

тежък

мозъчен оток

Най-фрапиращото в случая е, че жертвата можело да бъде спасена, но Борислав решил да звънне на майка си, а не на 112. Възрастната дама от своя страна пристигнала в апартамента бързо, но вместо да види в какво състояние е пребитата съпруга, тя само помогнала на сина си да приберат личния му багаж. Минути по-късно напускат апартамента заедно, без да се опитат да окажат помощ на Кремена. Засега все още не е ясно дали и майката на насилника ще бъде подведена под съдебна отговорност за тези действия. Преди седем години точно тя запознава Борислав и съпругата му. Двамата се влюбват силно и през ноември 2013 г. се женят. Бракът им продължава близо шест години, но през цялото време е съпътстван от скандали. Година след като минават под венчилото, е подаден първият сигнал от жената за домашен тормоз. На по-късен етап той е оттеглен. В един момент Кремена обаче решава, че ще приключи категорично отношенията си с Борислав, и му казва, че иска да се разделят. Все още остава неясно защо тя е

решила

да остане в същата квартира

с него, въпреки че слага край на връзката им. За смъртта на Кремена става ясно благодарение на майка й, която подава сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна, след като дъщеря й не отговаря дълго време на телефона си. Изпратените на адреса полицаи и пожарна успели да влязат в заключеното жилище през балкона.

Какво е работил Борислав четете в печатното издание на "168 часа".