Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

При посрещането на Цветанов в Кърджали той получи от областният управител на Кърджали Никола Чанев мартеница и национален трибагреник.. Снимка Авторът
При посрещането на Цветанов в Кърджали той получи от областният управител на Кърджали Никола Чанев мартеница и национален трибагреник.. Снимка Авторът

"Не искам българският Мадуро - г-н Радев, да ни води към режима на Венецуела. Ние искаме да се числим към развитите демократични общества, а това са страните от ЕС, САЩ". Това заяви в Кърджали председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той останал изненадан от коментара на Румен Радев по време на срещата на президентите на 9 държави от Централна и Източна Европа в Словакия. Според Цветанов държавният глава прави опити да противопостави България на НАТО и Европейския съюз.

"Радев със своите изказвания за пореден път иска да ни отклони от избрания евроатлантически път на страната", беше категоричен Цветанов. Той допълни, че президентът иска да покаже много силно заявената си позиция или за нов политически проект, или за подкрепа на посланията на БСП за насочване на страната ни към Изток.

Снимки: ГЕРБ
Снимки: ГЕРБ

"Румен Радев иска да ни превърне в някаква необоснована зависимост с начина, по който говори и начина, по който не защитава истинските демократични ценности“, каза още Цветанов. Той поясни, че самата визита на шефа на НАТО В България е много ясен знак, че България част от най-силния и гарантиращ сигурността в света Северо-атлантически блок.

Според Цветанов президентът трябва да обясни какво има предвид когато казва, че няма да позволи други държави да решават енергийни проекти на България.

„Искам да припомня на Румен Радев, че страната трябва да изпълняваме ангажиментите си към ЕС и да не нарушава европейското законодателство. Третият либеразиционен стълб, свързан с енергетика, е задължение на всяка една държава. И в този смисъл правенето на подобни коментари може само и единствено да противопоставя българските граждани и българските политически партии на държавите от ЕС“, заяви Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ беше в Кърджали по повод 12-годишнината от основаването на местната областна структура на партията. Символичен домакин на честването е председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е областен координатор на политическата сила в региона. При посрещането на Цветанов в Кърджали той получи от областният управител на Кърджали Никола Чанев мартеница и национален трибагреник.

"Предстои ни важно изборно състезание, изключително важно, защото евровотът е ключов. Нужна ни е максимална мобилизация. Очаквам високи резултати в смесените райони, защото това е гаранция за успешно представяне и на местните избори", заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по време на срещата с ръководствата на общинските структури на ГЕРБ в област Кърджали.

"Ние правим реални политики и изповядваме европейски ценности, а хората виждат това и ни се доверяват", изтъкна Цветанов. Общинските председатели на ГЕРБ от региона и Цветанов обсъдиха промените в Изборния кодекс, рисковете на машинното иелектронното гласуване, изборите в малките кметства и други организационни въпроси за предстоящите два избора.