Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българското участие на Sofia Open приключи, но седмицата бе добра за българския тенис.

В мач от четвъртфиналите на двойки на турнира от календара на АТП Александър Донски и Александър Лазаров загубиха 3:6, 1:6 от опитните индийци Рохан Бопана и Дивиж Шаран за по-малко от час.

„Можем да се похвалим само с това, че взехме 4 гейма. В мач срещу такава двойка от световна величина можем само да се учим. Има накъде да се развиваме. Тренираме заедно само от няколко месеца, но имаме планове да участваме в много турнири. За мен това бе невероятна седмица заради представянето ми, а подкрепата на публиката бе страхотна. За мен всичко се промени и най-вече усетих, че получавам отплата за труда си. Това е важно за самочувствието ми. А и всички български тенисисти се представихме добре, сподели Лазаров. Той е получил съвет от Фернандо Вердаско в какви турнири да играе.

За участието си в тази фаза нашите вземат по 45 точки за световната ранглиста на двойки.

След Sofia Open Донски заминава за академията на Патрик Муратоглу в Ница, където често се подготвя. Там той тренира с известни играчи като Никола Маю (Фр) и Анастасия Павлюченкова (Рус). Родителите на Александър живеят в Монреал и семействотот се събира само за празниците.

При Муратоглу тренираше и Григор Димитров, но тогава академията бе в Париж.

Шампионите на двойки от Sofia Open Робин Хасе и Матве Миделкоп (Хол) загубиха 6:7 (6:8), 6:7 (10:12) от индийците Джеван Недунчежан и Пурав Раджа на четвъртфинал.