Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През юли 2016 г. двама братя от ромската махала на врачанското с. Камено поле бяха спипани за жестоко убийство на свой съселянин. Тогава в дома на 48-годишният Иван Йолов нахлула Емилия заедно със синовете си Марсел и Людмил. Разярените цигани вдигнали скандал и твърдели, че мъжът имал вземане даване с тяхната сестра, но Иван твърдо отрекъл.

Разправията бързо прераснала в побой, в който братята налагали изненадания домакин с каквото им попадне. Пребитият жестоко мъж бил открит случайно от съседите чак на сутринта след побоя сред локва кръв и в безпомощно състояние. Въпреки оказаната му медицинска помощ в Роман и по-късно във врачанската болница, пострадалият починал от нанесените му рани.

Полицията пък разкрила бързо братята побойници и ги задържала. Срещу майката на братята не бе повдигано обвинение, тъй като не бе доказано, че тя е участвала непосредствено в кървавия побой. По време на скандала в къщата на Иван тя само счупила част от остъкление на тераса.

Марсел и Людмил се изправиха на подсъдимата скамейка с обвинение за убийство по особено жесток начин през 2017 г. Единият от братята извършил престъплението в условията на опасен рецидив, другият пък по време на убийството бил непълнолетен.

Окръжният съд във Враца призна подсъдимите за виновни, като осъди Людмил Г. на 19 години затвор, а по–малкия му брат Марсел Г. - на осем години и шест месеца лишаване от свобода. Присъдите са били потвърдени от Софийския апелативен съд.

Съд свое решение от сряда Върховния касационен съд потвърди осъдителните присъди, на намали срока за лишаване от свобода и за двамата братя. ВКС преквалифицира извършеното от братята престъпление в по-леко наказуемо – причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено причинена средна телесна повреда. За Людмил са определени 10 години затвор, за по-малкия му брат – 3 години лишаване от свобода.