Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вълчо Арабаджиев (вдясно), заснет през септември м.г. да върви със сестра си Александра към спецсъда.
Вълчо Арабаджиев (вдясно), заснет през септември м.г. да върви със сестра си Александра към спецсъда.

Зам.-шефът на “Пирогов” проф. Габровски заяви пред съда, че 22-годишният мъж е здрав и може да стои в килия

Остри реплики между съдия и адвокат съпътстваха заседанието в апелативния спецсъд, на което се решаваше дали синът на Маринела и Ветко Арабаджиеви - Вълчо, да излезе на свобода.

Защитникът му Илиян Василев изведнъж, докато бранеше в пламенна реч клиента си, възкликна срещу съдия Галя Георгиева - председател на тричленния състав: “Виждам, че доволно се раздвижихте”. Тя го предупреди да не отправя некоректни нападки срещу прокуратурата и да не се занимава с нейната личност, имайки предвид цялата му пледоария. “Тогава направо ме глобете”, отговори ѝ Василев. Той я попита защо се идентифицира с прокуратурата и добави, че знае, че Георгиева е “носител на прокурорската награда “Джовани Фалконе” през 2017 г. Съдийката прие репликите за подигравателни и го глоби с 200 лева. “Не знам дали ще ми стигнат средствата да довърша пледоарията си”, каза иронично адвокатът. Георгиева запази самообладание и покани Василев да продължи със защитата си. Той поиска Арабаджиев, който е обвинен за пране на 2,7 млн. евро, да бъде пуснат на свобода.

С това обаче не бе съгласен прокурор Пламен Марков. Според него Вълчо знаел, че милионите, открити в банкови касети на негово име, били от данъчни престъпления на родителите му. “Сумата е била конспиративно пренесена в 2 спортни чанти в банков трезор в присъствието на обвиняемия”, каза Марков. Саковете били носени от охранител в хотел “Маринела” с фамилия Божиновски.

Три вещи лица начело със зам.-директора на “Пирогов” проф. Николай Габровски обявиха преди това пред съда, че младият Арабаджиев е здрав и може да остане зад решетките. За оплакванията му от болки в гърба медиците можели да му предпишат витамини и противовъзпалителни.

Предстои съдът да реши за свободата на Арабаджиев.