Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивелин Попов
Ивелин Попов

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов ще продължи кариерата си в Русия. Агентът Радостин Василев обяви пред sportbox.ru, че офанзивният футболист със сигурност ще напусне “Спартак” (Москва), но по всяка вероятност остава в местната Висша лига.

След като стана ясно, че Ивелин няма да пътува със “Спартак” за подготвителния лагер в ОАЕ, в руските медии се появяват периодично информации за бъдещето на Попов. Кандидати да имат българина в редиците си са “Ростов”, “Динамо” (Москва) и “Рубин”, за който той рита под наем през пролетта.

“В момента сме в процес на преговори с няколко руски клуба, които искат да привлекат Попов. Имена на този етап няма да разкривам”, казва Василев.

В същото време стана ясно, че победителят в 58-ата анкета “Футболист на годината” ще бъде обявен на 6 януари 2019 г. В последните 3 г. именно Ивелин спечели приза.

Церемонията по награждаването ще се състои в Централния военен клуб в София от 18,30 ч. Ще бъде награден и треньор №1 на България, както и най-добрите футболисти в българското първенство за 2018 г.

Отново ще бъде отличена и №1 на България в женския футбол. За трета поредна година ще бъде връчена и специална награда “Лъвско сърце - Трифон Иванов”.

В традиционната анкета гласуваха 118 спортни журналисти, представители на 48 медии.

58-ата анкета Футболист на годината се организира в партньорство от “Дакс Медия”, Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

Церемонията на 6 януари ще бъде излъчвана директно в Sportal.bg, както и в официалната фейсбук страница на националните отбори Team Bulgaria.