Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На 52 години е починал най-известният тартор на циганска махала във Врачанско Мехти Касъмов от с. Галиче. Богатата ромска фамилия Касъмови се събрала в тузарски комплекс за личен празник в Пампорово. В разгара на купона във вторник вечерта на Мехти изведнъж му прилошало и докато близките му се разтичали да търсят лекар, той рухнал на масата, покосен от инфаркт.

Известният активист на ДПС във Врачанско има биография, пълна със спорни моменти и доказани престъпления. След дълга съдебна сага, през 2007 г. Мехти Касъмов бе осъден за източване на над 10 хиляди това зърно от складовете в Оряхово на Държавния резерв чрез фирмата си „Скът”.

Касъмов бе сред най-известните брокери на гласове и години наред осигуряваше гласовете на феновете на ДПС за осъдения бивш кмет на Галиче Ценко Чоков.

Бившият общински съветник в Бяла Слатина и бивш кандидат за кмет на града прекара в затвора десетина години и през миналата година бе пуснат на свобода предсрочно. Преди да влезе зад решетките старият Касъмов построи в имота си в циганската махала на Галиче джамия и подпомогна с лични средства и пари от различни фондации ислямизирането на циганите в Галиче, непознато дотогава.

Погребението на Мехти Касъмов ще бъде в петък. В Галиче очакват струпването на активисти на ДПС и ромски барони от цялата страна в селото.