Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бивш служител на Съдебна охрана и екслейтенант на несебърския бос Митьо Очите. Това са два ключови периода от биографията на 36-годишния левскар Слави Желязков-Кенефа, арестуван в столицата в края на ноември.

Общо в София и Бургас белезниците щракват около китките на 12 души. По-късно на петима от тях са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за наркоразпространение, ръководена от Слави Желязков. Арестуваните са стари познайници на полицията като Румен Темелков, разследван за серия кражби и грабежи, Томи Атанасов - за спречкване в мол, при което е намушкан с нож, Петър Ганев-Белото с висящо дело заради мутренско меле в плажен бар. Арестуван е и шефът на местния фенклуб на "Левски" Христо Янев-Ицката, както и Жеко Иванов - Жеката.

Маскирани и тежко-въоръжени спецполицаи атакуват членовете на бандата призори на 27 ноември и ги вадят буквално от леглата.

Освен Томи Атанасов в полицията са прибрани брат му и баща им - небезивестният Тодор Атанасов, разследван за лихварство заедно с шефа на ММА федерацията Любен Джубрилов, но оправдан. Тримата са изведени от два съседни апартамента в центъра на Бургас, преровен е джипът на Атанасов-старши, паркиран наблизо. Обвинение е повдигнато само на Томи.

Качулки влизат

и в офиса на фенклуба

на "Левски". Според осведомени по време на акцията в офиса не са открити наркотици, но е ясно, че той се е ползвал като параван.

Групата на Слави пласирала основно кокаин и марихуана. Според отлично осведомени структурата имала две разклонения - едното работело само в столицата, а другото - в Бургас и по Черноморието. Големите обороти през лятото идвали от продажбите в Слънчев бряг.

За доставките към морето се грижел лично тарторът, а в Бургас стоката се поемала от Румен Темелков. Следващите в йерархията били Томито и Ичката, от които стока вземали Петър Белото и Жеката. Темелков отговарял за кокаина, който разпределял към дилърите, а Томито се занимавал с пласирането на марихуаната, сочат данни от разследването.

До крайния потребител цената на масето (цигара с марихуана - б.а.) стигала 15 лв., а тази на кокаина - 150 лв. за грам. Дилърите общували помежду си с таен код, използвайки изрази като "Искам от скъпото кафе" или "Букет, но голям като за Лили Иванова".

Разбитата наркогрупа влиза в полезрението на полицията в началото на 2018 г. Установяват се връзки и контакти, нивата в наркопирамидата.

На 27 ноември от апартамент в столицата е прибран 36-годишният бургазлия Слави Желязков, известен с прякора Кенефа, понеже навремето баща му бил шофьор на "лайнарка". Малцина обаче знаят, че през далечната 2003-2004 г. Слави работи в Съдебна охрана, конвоира престъпници за кратко.

Минава от другата страна и става един от дилърите на Митьо Очите, като още тогава пласирал основно кокаин, разкриват запознати с потайностите на морския ъндърграунд. Работи за Очите до 2012-2013 г., но е изгонен заради дългове. Кенефа успява да се разплати с боса, но бяга в София, където живее през последните 5 години. Събира хора от средите на фенклуба на "Левски" и създава

своя

организация,

а слухове свързват името му с небезивестния столичен ултрас Любо Младежа, съден за наркоразпространение.

Дясната ръка на Кенефа Румен Темелков също не е от вчера в криминалните хроники. През далечната 2004 г. 18-годишният тогава Румен е хванат с откраднат мобилен телефон. По време на разпита в полицията ловкият младеж отмъква портфейла на следователката, без тя да се усети, спомнят си бивши служители на МВР.

В досието му има и съучастие в палеж на автомобил, а през октомври 2012 г. участва като шофьор при въоръжен грабеж в земеделска кооперация край Бургас. През годините Темелков става все по-силов играч, признават негови близки.

Колегата му в наркопирамидата Томи Атанасов "изгрява" в криминалните сводки през 2013 г. 22-годишният тогава Томи и 27-годишният му авер Ангел Радичев, който след години ще се превърне в най-известния

магистрален

бандит,

заплашил шофьор на автобус, се спречкват с братята Стоян и Николай Стоилови.

Единият извадил нож и намушкал Ангел в задната част на бедрото. Томито пък бил одраскан зад ухото. Официалната версия бе, че скандалът избухнал заради няколко реплики, пуснати от Ангел и Томи към гаджетата на братята. Според източници на 168 часа обаче е ставало дума за наказателна акция, свързана с наркоразпространението в региона.

Името на Петър Ганев-Белото пък изплува в края на това лято след брутално мутренско меле в бар на Северния плаж в Бургас.

Кои се озовават зад решетките тогава, четете в печатното издание на "168 часа".