Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Той уверил кмета на с. Бутан, че не обръща голямо внимание на инцидента.

Непълнолетните апаши били задържани

Бащината къща на бившия вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов във врачанското с. Бутан е била обрана в събота вечерта. Двама мъже, маскирани с чорапи на главите, нахлули в имота и задигнали бутилки с вино, буркани със зимнина, лозарска тел и дребни вещи.

Кметът на Бутан Ивайло Иванов потвърди новината. Той разговарял с политика няколко пъти за случая. Симеонов го уверил, че не придава голямо значение на инцидента.

Козлодуйските полицаи бързо влезли по дирите на крадците, защото, освен че била свързана със СОТ, къщата имала и камера. Униформените прегледали записите и разбрали, че апашите са двама местни непълнолетни цигани. Те били задържани за 24 часа в ареста в Козлодуй.

Къщата не е обитаема през цялата година, казаха местни хора. За по няколко дни в годината идвал бащата на политика Симеон Балевски, който е бивш военен и полковник от резерва. Той живеел постоянно в търговищкото с. Зарево, откъдето е родом съпругата му. За имота се грижел местен човек, но той не бил в него, когато маскираните нахлули.

Самият Симеонов идвал рядко в Бутан, най-често през юни. Тогава в селото се провежда фестивал на любителското творчество, или за конните състезания на местния хиподрум.

По телефона политикът обещал на кмета, че тези дни ще отиде в Бутан, за да огледа къщата си и да участва в тържествата в селото за началото на коледните празници и запалването на елхата на площада.